A háború elkerülhetetlen

„IMF + Görögország egy hónap múlva teljes csőd? Vagy csoda! Dominók indulnak. Az USA minden termelési adata HAMIS! Ha nem jutnak kőolajhoz, akkor a kapitalista nagypofájú világrendszernek VÉGE! Az Irán elleni nukleáris hivatkozás csak fedő-duma. Tízszer akkorák a veszteségeik, mint amit bevallanak. Folyamatos titkos tárgyalások a nyugati vezetők között. Már nem jelentik be. Az Irakból ellopott kőolaj árának teljes összegét elsikkasztotta az amerikai zsidó horda. 9.5 milliárd dollárral nem tudnak elszámolni. Mindenki láthatja, hogy mik ezek a „becsületes” + gentleman népek! Tavaszra, ha nem változik a helyzet, összeomlanak. Piacaiknak már VÉGE! Japán is bajban!!” 100 éve a keletről ellopott találmányokkal és a gyarmatokról rabolt nyersanyaggal jutottak előbbre, de az olaj nem villamosenergiát jelent, hanem a milliárdos gyógyszer és műanyagipart is, mert olaj-alapú társadalomban élünk (szén-hidrogén burok a kemény acél vázon). Ez a rablás folyamatosan fulladt ki és mostanra olyan helyzetbe kerültek, hogy mindenképpen háborúzniuk KELL! Csapdában vannak és nyüszítenek a patkányok és a háború nem elkerülhető. Jó, ha ezt az oroszok és Kína is jegyzi, mert nem mindegy, hogy most éppen még elhiszik, hogy lehet tárgyalni a „férgekkel”. Én még mindig a megelőző csapást javaslom!

Az elsõ 150 hozzászólás: - Link -
[ Tovább ... ]postaimre - 2010, július 31. szombat-11:06'45" Nyomtatóbarát változat
Hozzászólás: 123


Hozzászólás
Hullo
aug. 01./09:58
Nem vagyok kenyelmes, komoly, esetleges problemakat vetek fel! Haboruban minden elefordul, fel kell keszulni ra!
Kun Reka

hunroli
aug. 01./10:01
Tulius !

Igen, vágom egy kicsit elnéztem a dátumot :) 7.-én viszont elhalaszthatalan dolgom van , nem jó BP. Majd legközlebb...

deédes !

Szép szófordulatok. Biztos hirtelen felindulásból gépelte...

JA EŰ: csak só (NACL)legyen gyerekek az a lényeg, tárazzatok sokat
[ módosítva aug. 01./10:04 ]

Tulius
aug. 01./10:02
A háború is olyan mint az egészségügy. Sátáni. A háború leverése utánra gondolt Taskeszi. Hölgyem!? A gyógyuláshoz nem kés kell, hanem hit és szeretet. Ma vannak olyan kenőcsök amit ha felkensz, lehet hogy mehetsz plasztikára, de a növény az életből meggyógyította volna. Jó arckrémezést, de aztán legyen benne glicerin, hogy kitöltse a ráncokat, mert akkor tuti hogy nem fog lélegezni a bőröd.
Kitartás!
Tuli Honvéd

Hullo
aug. 01./10:02
Deedesnek: nekem a szo fegyver, elesebbet szur, mint a tor. Plane akinek genny van a lelkeben, duplan fajdalmas. Szakmam a nyelvem, tobb nyelven forgatom!
Egyszer mondta anyam, anno hogy megverik a seggem a nyelvem miatt! Szerencsere jott a valtozas, es nem kerult ra sor!
Kun Reka

Hullo
aug. 01./10:05
Tulius: csaladtag halt meg, ralepett a granatra. Mikor nagy baj van, kell hit es szeretet, es sajnos szike is! Arckremekrol annyit, nagyon oda kell figyelni, mit kensz magadra!
Egyszer figyeljunk arra, ami van, es ami jon, hogy utana mi lesz, kezeljuk akkor!
Luxus most a haboru utanrol beszelni, az se biztos, tuleljuk!
Kun Reka

NoMad
aug. 01./10:12
Hejja!

Látom, a vita kezd egy kicsit elmérgesedni. Véleményem szerint ha arra a bizonyos fizikai harcra kerülne a sor, akkor csak azon kevesek tennék hasznossá magukat, akik már most is tisztán látnak. Sajnos sok helyen olvasható, hogy magyar öl magyart, de itt értékrendbeli szintek lesznek a meghatározó szempontok. Rengeteg emberrel kerültem egy hullámhosszra mindenféle vita és győzködés nélkül. Egyszerűen egyformán gondolkodunk. Ez nem véletlen. ÉRTÉKREND! Azonos célok mentén az emberek összefognak, megtalálják egymást akár az ország két végéből is, erre rengeteg példa van. Persze ebben a Jó Isten keze is benne van szerintem, ennyire véletlenek nincsenek. A többi sajnos lemondott a jövőjéről a pénz istenének (sátán) javára. Utálom a pénzt! Nem lehet megenni sem és egyéb higiéniai szempontból sem hasznosítható különösebben. Ebbe nagyon sokan fognak belefulladni. A néhányan összefogunk, akkor mindenünk megvan. És ez működik. A többi agymosott, atom buta sötét barom megy a levesbe. Ez ellen kár erőlködni. Haszontalan emberre (csak fogyasztó) nincs szükség. Igen, kevesen vagyunk, és kevesen leszünk a tettek mezején is, de a minőségi eltérés olyan óriási, hogy előnyt lehet kovácsolni belőle.

SzűcsKoppány
aug. 01./10:26
A természetes szelekciót, amely minden esetben az adott faj javára válik, az orvostudomány, és ez a romlott társadalmi rendszer tönkretette. Viszont bátorkodom feltételezni, hogy valamely magasabb szintű hatalom megelégelte ezt, és ezért a mostani helyzet. Az erősek megmaradnak és gyarapodnak. Akinek büdös a munka, és tudjuk kikről beszélek, azokat az összeomló rendszer szépen maga alá fogja temetni. Nem tehetünk már túl sokat. Lehet ébresztgetni de azok nagy része akik még most is álomkórban élnek, gyakorlatilag menthetetlenek. De megkérdezem: Egyáltalán szükség van, (lesz) e arra aki gyenge annyira, hogy máig zombiként járkál?

Én vagyok a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók, a Kapanyányi Facika...

Tibi
aug. 01./10:37
Kedves olvasók, fórumozok!
Már egy pár hete olvasgatom ezt az oldalt így több dologban is szeretném a véleményem megosztani:
1) Háború. Az USA-NATO szövetség Izraelt fogja megtámadni! Bizonyíték itt:
- Link -
2) Az ószövetség és az újszövetség is igaz:
"A TELJES írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre" (2Timótheus 3:16)
Csak sajnos sokan -tudatosan v. nem- rosszul értelmezik. Erre példa a Talmud, amely szándékosan félremagyarázza az ószövetségi iratokat.
3) A magyarok eredete szerintem sem az, ami a hivatalos álláspont. Viszont szerintem nem a bibliai Nimród az ősatyánk. A kulcskérdés szerintem az, hogy ki volt Melkisédek?! (Zsidókhoz írt levél 7. rész) Van-e közünk hozzá? Szerintem van. Másik kérdés: mit jelent a 'Jeru-Salem' név?
4) A mindenható Isten neve: JHVH, aki a Seregeknek Ura. Ő nem egy vérengző, bosszúálló Isten. Igaz, hogy Ő az izraelitákkal akarta kiirtatni a Kánaán földjére betelepült félig emberi, de félig Sátán magvából (!) származó népeket. De sajnos Izrael nem egészen végezte el ezt a munkát, hanem egy részüket megkímélte. Azok pedig közéjük szivárogtak, mint konkoly a búzába. Jézus úgy utalt rájuk, hogy viperafajzatok, akiknek az Ördög az atyjuk és nem Ábrahám. Aki pedig nem embertől (Ádámtól) származik, azok a kárhozat fiai. Minderre bizonyítékaim vannak. Akit érdekel annak elküldöm.
Csak ennyit akartam.
Isten áldja az igaz hitűeket!
[ módosítva aug. 01./10:38 ]
Tibi

Taskeszi
aug. 01./10:56
Hulló!
Mindenki nem menthető meg!
Ez bizony a háború borzadályai közé tartozik.
Egészségügyis persze hogy kell,nem ezt mondtam.
A megszokott szakszerűség hiányára utaltam.
Sokáig hiányzik majd!

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

Taskeszi
aug. 01./10:57
Deédes,és Hulló!
Nem lehetne,hogy kibékültök valamennyire?
Nem jó ez így!

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

hape
aug. 01./10:59
Kurszan teljesen egyet értek veled. Én is azért teszem amit teszek, hogy ha itt az idő, ez a csíra, amit dédelgetek, kihajtson. Falu - város egymásra találjon, mint régen. A mi most van, az van. Azon dolgozzunk, amivé legyen!

Bulcsú
aug. 01./11:01
balu998

Tényleg nem volt magyar! Apja, Teller Miksa jó nevű ügyvéd volt. Még meg kell tanulnom ezzel a szemmel látni a történelmet. De alakul!
"Az abszolút bizonyosság a tudatlanok - és a fanatikusok - sajátossága." - Cassius J. Keyser
aszpirin
aug. 01./11:05
Sziasztok!

Nem tudjátok véletlen, mi lehetett az oka a tegnap délutáni/esti, illetve a ma délelőtti hihetetlen helikopterforgalomnak Budapest felett?

Ma egész délelőtt szokatlanul sok helikopter szálldosott errefelé.
---------------------------------
A magyarság az az állapot, amikor valaki képes arra, hogy megossza mindazt, amivel rendelkezik, a többiekkel, a legjobb érdekében.

Taskeszi
aug. 01./11:11
Kedves Tibor!
Isten hozott,(remélem a Magyarok Istene)!
Kemény dolgokat beszélsz!
Azt ha olvasod a lapot,akkor láthatod,hogy ilyen elemzést,már elvégeztünk,sok más egyéb mellett(USA-NATO kontra izrael)
Hogy jahve lenne az isten neve,talán a gonosz istené!
Seregek ura?Hát a Mindenható azért teremtette a világot,hogy háborúzzon?
Nimród?
Ki mondta,hogy Ő az ősatyánk?
Őt tán nem anya szülte?Mit szólsz ahhoz,hogy Nimród apja Jafet volt,kinek atyja Noé!
Jeru salem-Sólyomvár.Mit szólsz?
Jézus a zsidókhoz ment tanítani mrt muszály volt.
jézus arami nyelven beszélt,nem héberül.
Most izrael milyen munkát végez?
Írtja a palesztínokat,akik zsidók,ezek meg kik?

Érdeklődve várom a választ.

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

hunroli
aug. 01./11:12
JA igen !

Mostanában itt Miskolcon fényes égi jelenségekre figyelnek fel, sorozatosan. Persze a Borsod Online, az ilyenkor szokásos UFÓ jelenségként tünteti fel, ami egyből megosztja lakosságot, érdemi magyarázat persze nincs. Hivatalos forrásoktól sincs semmi infó, a képek viszont tények.

Szeretettel:Taskeszi

hunroli
aug. 01./11:21
Ajaj bocs TAskeszi, automatizálta magát az oldal:

"Ufós Videó"

Deédes
aug. 01./11:22
Aszpirin!

Gondolom a Forma1 futam miatt van. Az utak Pesten nem túl jól járhatók, lehet, hogy inkább helikopterekkel közlekednek a fontos emberek.

Koré
aug. 01./11:24
Taskeszi kívülállóként úgy látom, ehhez az kellene, hogy Hulló lehullajtaná magáról a durva és ITT! nyilván alaptalan kritizáló személyeskedését, amit megengedett magának Deédessel szemben.
Hulló nem szimpatizál Deédessel. Rendben van.
Ez nem jogosítja fel őt arra, hogy joga volna (gondolom tapasztalatlan szingliként) azt hinni, hogy mások megítélésében a bölcsek köve az ő zsebében van.
Anyukája intelmeire jobban oda kellett volna figyelnie.
Mert ezek az önfényező mondatok, hogy szavaival ő aztán tudja, hogy gennyes gócokat bökdös a vitapartnerében - hát enyhén szólva gyermekded nagyképűség.
Ha békülés: először is ő kérjen elnézést a személy szerint számára ismeretlen csapattagunktól a neveletlenségéért és személyeskedéséért, és egyben lássa be, hogy Deédes senkit nem bántó, ártalmatlan és békés világfelfogásának ugyanannyi létjogosultsága van, mint a sajátjának.
--------------------------------------------
Kép: http://serverdomain.info/pi/archiv/e107_images/newspost_images/kore.jpg

jano
aug. 01./11:29
Tibi
Mik a bizonyítékok
Van egy időgéped és láttad hogy a patás közösült valami fél szerzettel Kánaán földjén?
Az első királyunk Atilla tudta ki az apja, nagyapja stb. Én is tudom ezért nem vagyok valami galliciai jöttment.
Semmi közünk a héber teremtéstörténethez.
Szép kis kezdet hazudsz az apádnak megölöd a testvéred és lenyúlod azt a pár rühes birkát?
Na ezt nem.
Köszi de én imádom a testvérem Magyart. Egymásnak vetjük hátunkat és nemes vetélkedés során megugorjuk a minőséget.Deédes
aug. 01./11:30
Köszönöm Koré!

Koré
aug. 01./11:31
Bulcsu!
Jó a mottód.
"Az abszolút bizonyosság a tudatlanok - és a fanatikusok - sajátossága."
--------------------------------------------
Kép: http://serverdomain.info/pi/archiv/e107_images/newspost_images/kore.jpg

jano
aug. 01./11:33
Aszpirin
Forma 1

Koré
aug. 01./11:37
Kedves Deédes,
egyszerűen kezdtem túlságosan zavarónak találni ebben a közösségben az alaptalan személyeskedés beindulását.
Kultúráltan is ki lehet fejteni, sőt csak úgy, az ellenvéleményt.
Tartsuk tiszteletben kölcsönösen az itt jobbító szándékkal összejövő embereket!
[ módosítva aug. 01./11:43 ]
--------------------------------------------
Kép: http://serverdomain.info/pi/archiv/e107_images/newspost_images/kore.jpg

aszpirin
aug. 01./11:39
Deédes, Janó, köszönöm!
---------------------------------
A magyarság az az állapot, amikor valaki képes arra, hogy megossza mindazt, amivel rendelkezik, a többiekkel, a legjobb érdekében.

Taskeszi
aug. 01./11:48
Koré!
Neked is igazad van!
deédes!
Remélem nem vetted úgy,hogy Réka mellé állok!
Szeretnék pártatlan maradni,csupán bánt,hogy két értelmes ember ennyire messze tud menni!

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

Taskeszi
aug. 01./11:49
Hová a tö...be tűnt ez a Tibi gyerek?
Jött itt a nagy felismeréseivel,aztán eltűnt!
Így nehéz vele vitába szállni!

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

hunroli
aug. 01./11:53
Biztos elment a tóra csobbanni, ebbe a nagy melegbe


Deédes
aug. 01./11:59
Kedves Taskeszi!

Úgy gondolom, hogy hozzászólásaidból már ismerlek. Tudom, hogy csak a békesség érdekében szóltál.
Nincsen bennem indulat, aki akar, jobban is megismerhet. Az élet viszont megtanított arra, hogy nagy hibába esünk, ha általánosítunk. Igen, van egy általános vélemény mindenről, aminek alapja is van.
De ha csak egy embert bántunk meg ok nélkül, már akkor sem jó.
Ha hibának számít, akkor az a hibám, hogy nem tudom az igazságtalanságot elviselni. Főleg akkor, ha a megvádolt védekezni sem tud. Kaptam az élettől már ezért éppen eleget, de már erre a rövid időre megváltozni nem fogok.
A bántások viszont csak szomorúságot okoznak, gyűlölet nincs bennem, még a gonosszal szemben sem. Ez is lehet, hogy hiba.

Olyan sokszor és olyan sokan leírták már itt rajtam kívül, hogy a magyarnak nem sajátja a gyűlölködés, ami nem jelentheti az önvédelem hiányát.

A béke érdekében majd meggondolom, egyáltalán írok-e...

Tora
aug. 01./12:04
Üdv hunroli!
Csütörtök este ugyan ilyen jelenséget láttam, de nem Miskolc környékén.
[ módosítva aug. 01./12:07 ]

Taskeszi
aug. 01./12:10
Kedves Deédes!
Jól látsz engem.
Ha nem írsz,az a Te döntésed,bár tudnod kell,hogy hiányoznál az oldalról,mert része vagy ennek.
Én bízom benne,hogy Réka átgondolja dolgait,és ha nem is követ meg,de legalább eltűri szó nélkül,azt,ha Neked más a véleményed!
Azt mondom,maradj,és gazdagíts minket a meglátásaiddal,és tanácsaiddal!

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

Taskeszi
aug. 01./12:12
Szia Tora!
Mi újság a Jászságban?
Voltál Szarvason?

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

vivo
aug. 01./12:15
Kedves Taskeszi!
Mélységesen tisztelem higgadtságod, ahogyan Tibornak válaszoltál!
Én nem tudtam volna így visszafogni magam ennyi ............ hallatán!

Üdv
viovo

Tora
aug. 01./12:17
Üdv!
Köszi szépen, még megvagyunk!
Igen, voltam Szarvason és hiányoltunk Téged!

Taskeszi
aug. 01./12:18
Kedves Vivó!
Jött egy ember,köszönt,köszöntem,megmondta,én visszakérdeztem,nem válaszolt,eltűnt,itt hagyott minket!
Szerinted komolyan kell venni?
Kell,hogy bosszancsam magam miatta?

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

Taskeszi
aug. 01./12:20
Köszönöm,ha hiányoztam,de sok egyéb okból kifolyólag nem mehettem.
Pedig be voltam indulva.
Örülök,hogy jól sikerült az előadás!

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

öregzugi
aug. 01./12:23
Áldás, békesség!

Olvasgatom a vidék-város hsz.-okat! Innen a Tiszazugból jelentem, egy alig 400 lelkes kis faluból, hogy a lakosság több mint felének egy kivedlett vén tyúkja sincs! A több mint fele könyör alig nyugdíjból él. Páran egyénit gazdálkodnak, max. 10% de ebbe már a 2-3 sertést tartó gazda is benne van. Két kis vegyesben azért némi forgalom akad de sok helyen kis lötty leves meg összetákolt második a napi menü. A népkonyha (bocs. önkormányzati)napi 150 adagot készít amikben a vének otthona is beletatozik. A maradék pár fiatal napi szinten munkába ingázik, ha már épp el nem vágyik innen kínjából. "Háztáji"??? ....na az sem olyan már mint békeidőkben. Réti négerek sem az ellopott, felszedett, terméktől laknak degeszre. Ők inkább a kint felejtett vasat gyűjtögetik meg segíjjért sorjáznak!
Tehát a meglátásom, ha valami káosz kitörne itt is hasonló volna a felállás mint a városokban, maximum lenne kapa meg ásó, hogy némi udvart, ugart, fel lehessen törni pár szál zöldség reményében. Még vetőmag sincs tartalékolva sehol. Éhséglázadáskor meg nem a kisvárosi Hermest illik fosztogatni. A tojásból mire húsleves lesz éhenhalás akad! Napi szinten megy a beszállítás a konyhára, sokat mondok ha két hétre elegendő tartalék van halmozva. Utána hosszú böjt az öregeknek, amíg meg nem szánja őket a Mindenható! .....és utána mi lesz?????
Van Isten! ...csak sajnos kevésvivo
aug. 01./12:23
Köszi Taskeszi!

Már megint tanultam valamit!

dodopapa
aug. 01./12:25
csak egy gondolat a későbbiekhez( a személyes vitákra gondolok). kérek minden érintett felet - a vitát a "gumiszobában" lefolytatni! azért találták ki, hogy ne a hsz-ektől vegyük el a helyet.
különösebben nem érdekel kinek van igaza - tudvalevő, hogy minden vita alapja az, hogy félreértjük a nyilatkozót...az a legrosszabb, ha meg vagyok győződve az igazamról, és ezért a személyeskedésig is elmegyek... több önuralmat, ha lehet...


"a gonosznak elég a győzelemhez,hogy a jók tétlenek maradjanak"
ponem est omen

Tora
aug. 01./12:26
Remélem, hogy a következő előadáson találkozunk és kívánom, hogy rendeződjenek a dolgaid.

Összefogás
aug. 01./12:43
NoMad Így van de felfognak azok is ébredni akik még alszanak.Vagy ha kés szorul a torkának!
Üdv mindenkinek.

avatár
aug. 01./12:48
Bátor ember vagy Imre!

Taskeszi
aug. 01./12:53
Összefogás!
Ilyen a Magyar!
Mindenkit megmentene,mert nincs benne gyűlölet,és úgy érzi,mindenkiért felelősséget kell vállalnia!
Sajnos a valóság más lesz.
A vakok gödörbe esnek,és a szél földet fúj rájuk.
Erre is készülni kell lélekben,mert ez iszonyú lesz!

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

hape
aug. 01./14:11
Taskeszi épp az imént akadt egy rajz a kezembe, Koppányé, nos a kalap a fejeteken stimmel.

Öregzugi Tiszazugból. A tartalék vetőmaggal kapcsolatban, vagyunk még egy páran ebben az országban, hogy kisegítsük egymást.

Csak valahogy oly nehéz a kezeket felemelni, hogy egymásba kapaszkodjanak. Hogy miért?


Taskeszi
aug. 01./14:15
Szia Ági!
Nos elárulom,most már,ennek a képnek a címe:Árpád vezérlő fejedelem!
Jó nyomon jártál!

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

fsavanyu
aug. 01./14:39
Kedves Koré! Azonos véleményen vagyok veled,tartsuk tiszteletbe egymás véleményét. Mindenkit más külső hatások érnek, máshogy élnek át egy egy eseményt,de a cél közös.Ha nem közös a célunk, akkor valaki forumot tévesztett! Mint pl.. deédes!

hape
aug. 01./14:46
fsavanyu nem ismered Deédest, nem tudod honnan jött ide, ne legyél kategorikus. Ne bántsuk egymást.

Szkíta021
aug. 01./15:21
Tibi! - és mindenki!

Írtad hogy isten neve JHVH. Ez nagyon elvihet az erdőbe! A hangzó írással csínján kell bánni, a zsidók sem használják egyértelműen. Itt van például hangzó írással STN. Mi a fordítás? IsTeN?....Vagy egy másik?...SáTáN A mi népünk a teremtés népe, az egész földön mindenki ugyanazt a nyelvet beszélte! Ennek jól kézzelfogható emlékei vannak, amit már kitárgyaltunk többször. Nimrud a betelepítés idején élt Ős vezérünk volt. Badiny professzor úr kimerítően foglalkozik vele több művében is. A betelepítéskor "zavarta össze" Isten a nyelveket, ami után senki nem értette a másikat. - És ez ugye ma is tart. A betelepítés egy mozzanata nagyon érdekes! Este lefeküdtek az emberek, reggelre már baromi sokan másképp beszéltek. Persze hogy nem így történt, mindössze arra akart az írás figyelmeztetni hogy nem egy tendenciális folyamat volt, hanem kimondottan gyors, agresszív betelepítés. Egyik napról a másikra megjelent egy csomó más nyelvű nép!.....Ej......Ezek a szürkék.......
A bibliában találsz rólunk nyomokat, de nagyon eltorzított formában. Csak azért foglalkoztak velünk, mert egyszerüen N E M lehetett megkerülni a témát. Ezékiel könyvében írnak rólunk legőszintébben,( Góg és Magóg, Nimród ivadékai) ahol bennünket a sátán ivadékainak, az antikrisztus gyermekeinek, tisztátalan gonoszoknak neveznek meg. Nem nehéz kitalálni, kik írták/íratták e sorokat.
Még valami! Az ősnyelvben, a legkezdetlegesebb írásjelek is jelölnek MAGÁNHANGZÓT! Ami a hangzó írásban kizárt!
"...Akinek hangja van, hát ordítson!....Mire tartogatja?!..."

Tibi
aug. 01./15:37
Kedves Taskeszi! (aug. 01./13:11)

Köszönöm köszöntésed és a hozászolásod. Nos, szerintem egy jó és igazságos Isten van. Hiszem hogy őt szolgálom és hogy ez egyben a magyarok istene is. Csak látok némi képzavart. A mindenhatót nevezhetjük Eloah-nak (amiből lett a muszlim Allah), El-nek vagy Jahve-nak mindenképpen az angyalok azaz az elohimok (=isteni természetű lények) összes seregeinek az ura. Ilyen csak egy van. Ezért tettem ezt a címet a nevéhez. Azért, mert Isten háborúzik még nem gonosz, feltéve ha azt igazságosan teszi. Ő időt ad mindenkinek a megtérésre vagy arra, hogy igazolja a maga igazát. Ha viszont a meghatározott idő lejár(t), akkor jön (jött) az igazságos ítélet és az ítélet végrehajtása. Ez utóbbihoz erő is kell. Jézus -a mennyei seregekkel együtt- a visszatéréskor vasveszővel fog uralkodni a pogány nemzeteken, igazságosan (lásd: Jelenések 19:11-16)!

A mondák, legendák szerint Nimród a Hunor és a Magor apja volt...

A Jeru-salem = Sólyom-vár összefüggés hogy jön ki?

Az én tudomásom szerint a 'Salem' békét, a 'Jeru' kettőst jelent, ami együtt kb azt jelentheti, hogy kettős béke ... (gondolom) a földi és menny között, az emberek és Isten (és angyali) között. Az új (igazságos) Jeruzsálem az égből a földre fog alászállni és az Isten az emberekkel fog lakozni (Jelenések 21:2-3).

Jézus a Izrael népét tanította. De Izrael 12 törzséből csak egy törzs a Júda (zsidók). Az általa elhívott és választott 12 apostolból 11 Benjamin törzséből való volt, 1 pedig Júda törzséből, aki Iskariótes Júdás. A mai 'Izrael' nevezett országban Sátán munkája folyik az ő -azaz Sátán- zsinagógája által, lásd: Jelenések 2:9 és 3:9), amiért meg fogják kapni a büntetésüket. Isten szinte mindig egy másik nemzetet használt fel egy nép (akár a saját népének) büntetésére (lásd: Egyiptom, Asszíria, Babilon, Római-birodalom). Most a büntető nép az USA lesz. Ez persze nem jelenti azt, hogy a büntető nép szent, sőt. Csak éppen ők az aktuális katonai világhatalom (fenevad).

Én is várom válaszod, véleményed.
Tibi
Tibi

Tibi
aug. 01./15:52
Kedves jano! (aug. 01./13:29)

Igen van egy időgépem, ez pedig a Biblia. Csak tudni kell használni is. A linkben megadtam a kereszthivatkozásokat, ami által már le lehet vonni az egyértelmű következtetést: a (jelképes) parázna asszony = a hitszegő Júda.

A többit amit írtál, azt nem igazán értem. Kissé gyűlölködő hangneme miatt logikailag nem tiszta. Az ellenséget nagyon pontosan kell azonosítani, különben a konkollyal együtt kiszaggatod a búzát is.

Tibi
Tibi

Dr. Genya
aug. 01./15:55
Már megint a sok vallásos blabla!

Imádkozzatok,hogy könnyű harcunk legyen, kevés hazai, és sok-sok idegen vérrel!
Inkább fújjunk harci indulót, és induljunk a csatába!
[ módosítva aug. 01./15:56 ]

Tibi
aug. 01./16:04
Tibi

Kedves Szkíta021! (aug. 01./17:21)
Isten nevével kapcsolatban nincs több hozzáfűzni valóm. Nimród és leszármazottjai nem a Sátán gyermekei (ivadékai). Tehát ha Nimródtól származnánk, az sem baj. A képzavart én abban látom, hogy vannak, akik az álzsidók gonoszságai miatt az egész ószövetséget elvetik. Igen, ez egyszerű, kevésbé fáradságos megoldás. De így igazság pontos megismerésére nem lehet eljutni. Anélkül pedig csak a levegőt csapkodjuk Akár milyen nagy erővel is, de az hasztalan. Az ellenség pontos felismerése nagyon-nagyon fontos.
Tibi

kékszem
aug. 01./16:05
emery kertesz tavalyi nyilatkozata akadt a kezem ügyébe és elgondolkodtam rajta, hogy egy magyarul beszélő, magyar iskolákban tanult, magát embernek nevező lény, milyen indíttatásból nyilatkozik így:
…„Semmiféle nemzeti szolidaritást nem tudok kialakítani magamban az ún. ’magyarsággal’, azaz nincs magyar identitásom, nem érzek, s nem gondolkodom együtt a kétségbeesett magyar ideológiával.”…
Nekem ezzel a kijelentéssel (és ami előtte, meg utána elhangzott), egyetlen bajom van. Nevezetesen, hogy magyarul hangzott el. Hogy miért nincs más problémám vele? Nos, végig gondoltam, hogy a sok-sok magyarságkutató a rengeteg eredetmítosz, monda, rege, történet mindegyike, bár több irányból közelítve, mégis egységesen vallja, hogy a magyar nemzet szerződésben áll, szövetséget kötött, összefogott az égiek, IZ-TEN, Kaltes-asszony, Babba-Mária, stb. képviselőjével, vagy direkt, magukkal az említettekkel, közülük valamelyikével.
Ha elfogadom ezt a közös kiindulási feltételezést, és hozzá teszem azt a többé-kevésbé általános hiedelmet, hogy az ember három összetevője a test, a szellem és a lélek, akkor arra a következtetésre jutok, hogy
1. a testem, anyám/apám biológiája, ami földi eredetű
2. a szellem (a tudás), saját biológiámra épülő tanult rendszer
3. a lélek az égi szövetséges ajándéka, ami csak a magyar fajnak jut.
Miután a magyar befogadó, bármilyen fajt hajlandó megtanítani nyelvére, átadni tudását, bárki válhat magyarnyelvűvé, de magyarrá soha. Mert a magyar egyetlen dolgot nem tesz, nem tehet, a lelkét át nem adhatja.
Az irigység, a gyűlölet, ami a magyarság felé árad tehát nem más, mint a lélek el nem érhetőségéből fakadó örök kissebségi komplexus, miután lelket semmilyen módon nem tud megkaparintani, elrabolni, megszerezni az arra érdemtelen. Aki magát isten választottjának hirdeti, pontosan tudja, hogy IZ-Ten-nek valóban létezik az emberek között szövetségese, egy választott faj, akivel karöltve a föld szépségének, állapotának fenntartására törekszik, azonban ez nem a magát fennen annak hirdető faj.
A szövetséget az égiek, IZ-TEN, Kaltes-asszony, vagy amit akartok, a lélek adományozásával kötötte meg valahol (azt mondják, hogy Mu-, Ataisz, vagy Atlantisz szigetén, esetleg Uruk, vagy Ur városában), ám ha a faj kipusztul, és az adományozás szent helyeit elbitorolja birtokosától, úgy ő lesz az első, aki a sorból „nyújthatja a markát” a hőn áhított lélekért.
Lehet tehát meggyőződésem, hogy emery kertesz (így, csupa bolha-betvesen), lélektelensége okán tette az ilyen és hasonló magyargyűlölő kijelentéseit, fajtársai megelégedésére.
Erre a következtetésre jutottam. Aki 13 évig ír egy fércművet (sorstalanság), és még ennyi idő sem volt elég arra, hogy legalább logikai összefüggésben legyen a mondanivaló a leírtakkal, nos az húzza sámliját a sparheltje mellé és bámulja a csutkából ellobbanó lángokat, s isteni félelemmel várja a végítéletre szólító harsonát, hátha megszánja valamelyik égi, és juttat néki egy kis malasztot.
kékszem


Szkíta021
aug. 01./16:14
Tibi!

Sajnálattal írom le ezeket a sorokat, de nagyon rossz úton jársz, ha júdeo-krisztián alapokkal a hátad mögött próbálod elemezni a Magyar őstörténetet. Az előbb már emlitettem Badiny Joós Ferenc professzor úr műveit, mindenek előtt ajánlanám neked a Káldeától Isztergemig Című kötetét. /Isztergam-Esztergom/
Isten neve a legősibb írásos emlékeken (Sumer) így hangzik: IZ-TEN
A Magyar nyelvben a z lágyult, így ejtjük, Isten!
Csak a mi Nemzetünk mondja ugyanúgy többezer év távlatából Isten nevét! Csak MI!
Isten neve IZ_TEN, nem Elohim, Eli stb. stb. Az előbb szándékosan hoztam fel Isten nevét a hangzó írásnál. A zsidók írták így, STN. Ejteni viszont ezen a fokon ejtették: Sa Ta Na
Sátánt ők találták ki nekünk, hisz a Magyarok, a MI Istenünk IZ-TEN volt, amit ők kegyeskedtek SSátánra változtatni, és a gonosz megtestesítőjévé tették, akit MINDENKINEK útálni, elutasítani kell. A Sátán gyermekeit úgyszintén! Ezékiel pontosan meg nevezte a Nemzetet, Góg, Magóg, Nimrud ivadékai.
Ugye-ugye, a politika!...Ne gyere azzal hogy hol volt kétezer, háromezer éve még a világuralom.....Mert ott volt!...Olvasd el a Talmudot, már a kezdeteknél mindenki fölé helyezték magukat, csak az ő Istenük az igazi, csak ők lehetnek a világ urai, mert az Istenük nekik adta a földet....
Ami már régen másé volt.
Alapvetően!!
Mit is írtál?: "Isten szinte mindig egy másik nemzetet használt fel egy nép (akár a saját népének) büntetésére (lásd: Egyiptom, Asszíria, Babilon, Római-birodalom). Most a büntető nép az USA lesz. Ez persze nem jelenti azt, hogy a büntető nép szent, sőt. Csak éppen ők az aktuális katonai világhatalom (fenevad)."

A zsidók NEM Isten saját népe!!!!! Ezt a zsidók akarják csak elhitetni.
Az USA már NEM az aktuális katonai világhatalom! Ezt meg az USA akarja velünk elhitetni! Ha az lenne, nem szorulna a NATO országok segítségére. De még ez is erősen korlátozott, ugyanis mind a két öbölháború bizonyította, két, legfeljebb három hónapig tud aktív harcászatot folytatni mindegyik tagállam, utána bármi is az eredmény, pakolni kell, mert NEM BÍRJA TOVÁBB A GAZDASÁGA!!!!.....
Ilyen egyszerű ez.....

"...Akinek hangja van, hát ordítson!....Mire tartogatja?!..."

Kaméleon
aug. 01./16:18
Sziasztok!

Nem a témához tartozki de jó tudni!!
Akinek észrevétele vagy kérdése van email cím fel van tüntetve az oldalon! - Link - Web:
- Link -
[ módosítva aug. 01./16:26 ]
"Akinek üres az erszénye, akaratlanul megtisztul lélekben is" (Максим Горький)

Tibi
aug. 01./16:27
Kedves Szkíta021! (aug. 01./18:14)
A testi Izrael Isten választott népe volt, ami nem azonos a talmudista, kabalista, cionista magukat zsidóknak nevező néppel. Az első hozászolásomban ezt írtam: 'Az USA-NATO szövetség Izraelt fogja megtámadni!' A NATO 1949-es alapító tagjai: USA, Belgium, Dán, Anglia, Franciaország, Hollandia, Izland, Kanada, Luxemburg, Norvégia, Olaszország, Portugália. Összesen tíz ország, akik együtt katonai világhatalom volt. De szerintem ma még elég erősek ahhoz, hogy legyőzzék Izraelt. Tehát nem az az érdekes, hogy jelenleg ők e a legerősebbek. Ezen 10 ország mögött áll a nemzetközi háttérhatalom egyik része, a cionista Izrael mögött pedig a másik. Ezek ketten sokáig érdekszövetségben voltak, de most már egyre inkább ellenségek. Az OV pedig döglött lóra tett, mert a cionisták fognak veszíteni.
Tibi

piskota
aug. 01./16:51

Kedves Tibi!

Jobban tennéd, ha véleményformálás helyett némileg visszaolvasgatnál a honlapon...
Minden bizonnyal találkoznál a helyesen értelmezett alapigazsággal, hogy a zsidóság Isten nem választott,hanem kiválasztott népe volt!
Az Isten kiválasztotta a legbűnösebb, legaljasabb, legistentelenebb, a leginkább elfajzott népcsoportot, mert a megváltás csak köztük nyerhetett értelmet, felmagasztalást!
Hiszek a Mindenhatóban, de úgy-nézem ez a projekt eredménytelen maradt! A zsidók gonoszságán még az Isteni akarat is félresiklott!
Gyzoltán

Szkíta021
aug. 01./16:53
Isten választott népe CSAK a júdeo-krisztián bibliában Izrael!!!!
Csak ott!!! Nem értetted meg amit írtam!!! Ha a valódi történelemre vagy kíváncsi ne hazugság gyüjteményből akard kibogarászni, hanem olvass nemzetközi szaktekintélyektől. Ezen az oldalon is találsz nem egyet, a letöltések között. Az igazi teremtés történetet elolvashatod a Magyar Bibliában, amit szintén Badiny professzor úr fordított Sumerból egyenesben, ugyanis ő volt a világ legelismertebb sumerológusa, ezt még a nagy, semitológusból lett sumerológus Kramer úr is elismerte. Pedig ugye, ő is echte semita.
Malakiás próféta és a Jelenések könyve teljesen független a bibliától!!! A Jelenések könyvét egy az egyben máshonnan vették át és egyszerűen hozzácsapták. Nem vagyok biblia tudós, de ismerem elég rendesen. Hittan órák tömkelegére jártam, később pedig válaszokat kerestem benne, amit NEM találtam. Máshol leltem rá, de az a Magyarság őstörténelmével foglalkozott..
Ha a kezdetekhez akarsz visszamenni, akkor a Sumer kőtáblák fordításainál kezdd, mert ők már akkor leírták, amikor még a zsidók pásztorkodni sem tudtak!! És ezt most vedd komolyan, mert a biblia a történelmet a zsidókkal kezdi, de ők még sehol sem voltak, amikor az őseink már írtak!!! A kőtáblák nem hazudnak, a teremtés kozmikus teremtés, nagyon jól meg lehet érteni! És beszélnek a naprendszerről is, a bolygónk kialakulásáról, hogyan lett a Tiamat tenger bolygóból a Föld nevű bolygó. A mi őstörténetünk egy kincsesbánya, olyan mély kút, hogy ha mélyen nézel bele megszédülsz. Ne egy ezerhét-nyolcszáz éve összetákolt hazugság áradaton keresztül akard látni értelmezni a világot körülötted. Mindig a tiszta forrásból meríts.
Áldás rád, Szkíta021
"...Akinek hangja van, hát ordítson!....Mire tartogatja?!..."

Kurszan
aug. 01./16:53
Tibi!
Hireo Sólyom = Jeruzsalem . Issten nem választ ki gyilkosokat "választott népnek". Isten azokat a népeket szerette, akik segítettek neki a "teremtésben".Akinek le kellett írni a 10parancsolatot, az a nép nagyon gonosz.Más népeknél alapból tudták!
Nétd meg Dávid és Góliát sztoriát,! A kis csökött Dávidka nem bírta volna legyőzni tisztességes csatába Góliátot, így hát csalt! Nézzük tovább: Sámson sztori sántít! Sámson = Samas tehát lopták a történetet! Eszter= Istár ! Ismét loptak! Minden emberségre tanító prófétát egyszerűen megöltek! De nézzük tovább! Amikor a zsidó kisfiú vezette hős zsidó sereg Jerikó falait körbejárta és a fala állítólag leomlott, nos elárulom neked, hogy Jerikó már akkor legalább 500éve romváros volt és lakatlan!
Ja? Átkelés a Vörös-tengeren?Nos az egyiptomi fáraó a tolvaj banda után küldte a vezérét, a tenger partján letáborozott mindkét csapat távol egymástól,,, mivel délebbi vidékről származtak, és az É-Afrikai szárazfölld nagyobb volt, egyik brigád se ismerte az apály-dagály témát.Tehát jött a dagály és vizbe ébredtek-mindkét csapat, ettől megzavarodtak, és valaki a tenger felé futott és meghalt, valaki a szárarföld felé, és túlélte.Mindkettő megsínylette ezt a kalandot....Mielőtt cáfolgatni akarnál, mindezt a Sapientia hittudományi egyetemen, egy piarista régész pap tanította!!!
Na erre varjál patentot öregem!
Vakhitből nem lehet megélni!!!
A tudás megtanít hallgatni, és csak akkor beszélni, ha kétségtelenül, bizonyítottan igazad van!
Jó tanulást!
Ajánlom kezd el a magyarságkutatást, ami az emberiség üdvtörténete,,,, mondjuk áss vissza kb K.e. 40e évig, de lehet korábbra is!

Hajrá!

Áldás!

Kurszan

Tibi
aug. 01./17:01
Kedves kékszem! (aug. 01./18:05)

A lélek (ez a héber nefes, görög pszüché, angol soul, német Seele) az emberbe lehelt életet, életerőt jelenti, ami halandó (lásd: Ezékiel 18:4). Ez minden élő és lélegző emberben, állatban meg van.

A szellem (héber ruach, görög pneüma, angol, spirit, német Geist) az az ember nem-fizikai komponense, ami az emlékeket, a tudást, az intelligenciát, a gondolkodást adja. Ez a komponens a halál után is megmarad, igaz tétlenül (lásd: Prédikátor könyve 9:12) a Seolban (kvázi raktárban) de csak a feltámadásig. Akkor a test, a szellem és a lélek egyesül és ítéletben részesül.

Sajnos Károli Gáspár (biblia fordító) ezt a két fogalmat össze-vissza kavarta.
Tibi

Sulla
aug. 01./17:02
Imre.Ha itt mnden bedoglik miert lesz az olyan jo nekunk?
Az orszag osszeomlasa igazabol a ciganyoknak es a sittes gyerekeknek jo a tobbiek mennek a levesbe...

Tibi
aug. 01./17:09
Kedves piskota, Szkíta021, Kurszan! Tiszteletben tartom a véleményeteket, a hiteteket bár nem értek Veletek egyet.
Isten áldjon és vezessen Titeket:
Tibi

Kurszan
aug. 01./17:18
Tibi!
Ez nem hit és vélemény kérdése!Amit leírtam az tény!Régészeti leletekkel alátámasztva!
Amikor a zsidók még csak kóstolgatták az egy Isten hitet, a mi őseink már régen az egy Igaz Istenben hittek.... Meg is nevezték Ata-izisz - Atya Isten ezt a hitet monták Krisztus előtti kereszténységnek!

Áldás!

Kurszan

ceri
aug. 01./17:18
Sziasztok!

Visszatérnék arra, mi lesz ha minden összeomlik? Bizonyára tudjátok, hogy kis hazánkban vannak úgynevezett ökofaluk. Ezekre jellemző a természethez közeli életmód, energiatakarékos házak, közművektől való viszonylagos függetlenség, megújuló energiák hasznosítása, biotermesztés, stb. Szerintem ez lehetne a kiinduló alap. Az önvédelem megszervezésével, a közszolgáltatásoktól való további függetlenedéssel, szerintem egész jó kis közösségeket lehetne létrehozni a magunkfajtáknak. Persze rengeteg akadálya van a dolognak. Pl. mindenki nehezen adja fel a mostani egzisztenciáját, életvitelét.
Mit szóltok a dologhoz? Ismertek-e ilyen falukat közelebbről, hogyan működnek a gyakorlatban?
Öregzugi jelentése nagyon elgondolkodtatott, hogy már ott az isten háta mögött sincs valamire való háztáji gazdaság. Ha már más munka amúgy sincs, már csak unalomból is tarthatnának néhány haszonállatot. A városinak meg semmi esélye- nemhogy venni, cserélni, de rabolni sem lesz mit.

jano
aug. 01./17:18
Tibi
A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja."
(János evangéliuma 8.44)
1 Ábrahám megöli Izsákot.
Köszi de ez nem teremtéstörténet.
2 Hazudik az apjának.
3 Ábrahám a zsidók ősapja
4 A zsidók belőle merítkeznek.
[ módosítva aug. 01./17:24 ]

jano
aug. 01./17:23
Ceri
Mi az hogy magunkfajta?
Ne izgulj lesz itt kaja a városban tele lesz friss hullával.
Legalább fél év mire elkezd remegni a kezünk a sok hústól.
Addig meg csak kitalálunk valamit.


Kurszan
aug. 01./17:27
Tibi! Mégegyszer:
Mózes a Bibliába leírtak ellenére nem volt semita-zsidó származású, mivel a mozisz azt jelenti óegyiptomi nyelven, hogy valakinek a fia, példa ként megemlítem Tutmozis fáraó nevét, Tut volt a méltán híres fáraó, és a fiúi minőség a mozis, így lett a névtelen hercegből! A zsidó-semi nyelvben a fiút „bin”-nek nevezték, pédát is írok, tehát : az ismert regény Ben-Hur-ja is azt jelenti, hogy Hur fia, mai példa is van : az alkaida vélt vezetőjének a neve Osama Bin Laden, itt Bin-nek nevezik, ez azért van, mert a héber mint a legtöbb ókori nép, csak a mássalhangzókat írta ki, a magánhangzókat ponokkal jelölték, vagy még úgy se.

2, Tehát Mózes, Ramszesz fáraó valahányadik gyermeke volt. Fellázadt a fáraó ellen, és megszökött, jelentős kincseket vitt magával. Ramszesz nem saját maga vette üldözőbe a lázadó herceget, mivel ez méltatlan lett volna a fáraóhoz, hanem a hadvezérét küldte utána aki valószínűleg rokona volt a királyi háznak. Üldözte a szökött Mózest egészen a Földközi- tengerig, ahol egyiküknek se volt helyismerete. Éjszakára letáborozott üldöző és üldözött egyaránt. Hajnalra elöntötte mindkét fél táborát a tenger, mivel nem ismerték az apály-dagály jelenséget nagyon megrémült mind a két fél! Fejvesztve menekültek! Mózesnek szerencséje volt, mert a szárazföld felé menekült és így csapatával életben maradt, de az egyiptomi sereg zavarodottságában a tengerbe futott és jelentős része odaveszett, így nem tudták folytatni az üldözést. A Bibliába ez úgy került be, mint átkelés a Vörös-tengeren. Bocsánat ezért a kis kitérőért csak érzékeltetni akartam a kedves olvasóval hogy a történelem hogyan tudja „szépíteni” a régmúlt homályában történt dolgokat, eseményeket.

3, K.e. 12000-ben tehát eltűnt az akkor már több mint 50000 éves fejlett emberiség színe java. Emberi fajok tűntek el, hírmondó se maradt belőlük! A technika vívmányai elpusztultak ill. elhasználódtak, tönkrementek. Termelőeszköz hiányában az emberiség elvadult, szinte a mostani elméletek szerinti ősemberi szintre esett vissza. A Tudás népe viszont megpróbálta e barbárrá vált népeket tanítani, és a sok helyen kialakult kannibalizmust megszüntetni. Városokat alapítottak a közel keleten, a nagy folyók mentén.

Áldás!

Kurszan

Tulius
aug. 01./17:28
Jó a hozzászólás Janó! Valamelyik nap beszúrtam én is, de csak a rész/sort, de a folytatás is igaz. Végre hüllő Réka nem nyomja itt a negatívot és ilyet még beírni, hogy rálépett egy gránátra az egyik rokona. Anyám! A gránáttól el kell vetődni hasra egy katona meg nézzen a lába elé egyébként is. Pesszimizmusból jeles. ld. Tulius: csaladtag halt meg, ralepett a granatra. Mikor nagy baj van, kell hit es szeretet, es sajnos szike is! Arckremekrol annyit, nagyon oda kell figyelni, mit kensz magadra!
Egyszer figyeljunk arra, ami van, es ami jon, hogy utana mi lesz, kezeljuk akkor!
Luxus most a haboru utanrol beszelni, az se biztos, tuleljuk!
Kun Reka
Hát ő ilyen hozzáállással nem fogja túl élni. Idáig is mindet túléltük, mondtam már egyébként is, hogy győztes háborúból kerülünk ki. Hidd, tudd, csináld és úgy lesz!!!

Kitartás!
Tuli Honvéd

Taskeszi
aug. 01./17:28
Tibi!
Le vagyok döbbenve!
Ordítanak a magyarázatok,Te pedig fújod saját igazadat,és nem vagy hajlandó gondokodni!
Nem vagy hajlandó 2 ezer évnél korábbi bizonyítékokat átgondolni.
Én már nem írnék erről semmit Neked,ha nem bánod!

Kérdeznék inkább!
Hogy állsz a tartalékok képzésével?

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

Kaméleon
aug. 01./17:30
Egy kis olvasmány, igaz nem magyar nyelven: - Link -
"Akinek üres az erszénye, akaratlanul megtisztul lélekben is" (Максим Горький)

hape
aug. 01./17:32
Ceri bizony vannak ilyen öko- ez az öko szó is, miért nem hagyományos- falvak, csak egy gond van velük, a pénz. Teljességgel nem tudnak elszakadni, bár van rá törekvés. Mi a bárkafalu-gazdaudvar-körház programmal a meglévő falvakat szeretnénk újra virágoztatni, és önállóvá tenni. Ezek élő falvak, nem kell újra teremteni őket, csak használni a környezet adottságait. Mint Kisgyőr.
Amikor kezdtem a gazdaudvarral foglalkozni, tojás hiány volt. Most már a gazda keres, mekkora állományra bővítsen, mennyi embert kell ellátni? Válasz: egy városnyit. Itt látom a megoldást arra, hogy a vidéket a város ne rohanja le élelemért, hanem a kapcsolatokat keressük. Úgy a mezőgazdaságban, mint a kézművességben. Ha nincs áram, van kézi malom, rongyszőnyeg és nem perzsa, de tisztán lehet tartani. Van kemence, lehet sütni. Van aki tökölyt termel, a közösség meg felhasználja, és ad a tönköly termelőjének is. Párnát, lisztet, kenyeret. Mint elődeink.
Nem tudom érthető mire akarok kilyukadni?


Tibi
aug. 01./17:33
Kedves Kurszan! (aug. 01./19:17)
Én is hiszek a Krisztus előtti kereszténységben. Többek között azért, mert már Ádám és Éva is megkapta az evangéliumot (jóhírt): "És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod." (1Mózes 3:15) -tehát a Sátán magva el lesz taposva, ez a jóhír benne. A rossz, hogy előtte a Krisztus és annak magvainak sarkát fogják mardosni.

Jób is egy igaz Istenben hitt és nem volt zsidó. Melkisédek is egyistenhívő és ő sem zsidó. Hiszen mindketten Júda (Jákob egyik fiának) születése előtt már éltek. A zsidók pedig Júda leszármazottai. Nem azt mondtam, hogy a zsidóké az igaz vallás. Azt mondtam, hogy a teljes Írás Istentől ihletett. Ezzel Te nem értesz egyet, amit tisztelettel elfogadok.
Tibi

Taskeszi
aug. 01./17:36
Kurszán!
Neked segítenék azzal,hogy a Bibliában Mózes egy talált gyerek,a fáraó lánya találta meg a nílus partján,egy "mózes-kosárban"!
Mivel a fáraónak azt jövendölték,hogy egy idegen ül majd a trónra,ezért meg akarta ölni,de a lánya ellopta,és zsidóknak adta felnevelni.
Így került kapcsolatba a zsidókkal.
Ergó:senki nem tudja,hogy Mózes milyen származású volt.

Ja!a Nilus meg egy kis patak,és egy kosárka gyerekkel meg csak úgy ringatózik a vizen!

Én meg a Velencei Dózse unokájának a lánya vagyok-vagy a fia?

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

Tibi
aug. 01./17:39
Kedves jano! (aug. 01./19:18)
Mint írtam: fontos az ellenség pontos beazonosítása. Kiknek mondta Jézus a 8:44-et? Ha elolvasod az egész fejezetet, akkor láthatod, hogy 'az írástudók és a farizeusok' (János 8:4)-nak. Ők nem az egész Izrael népe, még csak nem is egyenlő az egész Juda (zsidók) törzsével. Ők 'csak' élősködtek rajtuk, magukat zsidóknak feltüntetve. De Jézus leleplezte őket, hogy ők a Sátán magva.
Tibi

Taskeszi
aug. 01./17:41
Janó,Tulius! A városokban is élnek Magyarok!
Ne vízionáljatok városi hullákat,falusi túlélést!
Olvassátok csak el mégegyszer HAPE hsz-ét! 19:32
[ módosítva aug. 01./17:42 ]

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

jano
aug. 01./17:46
Tibi
Tekintsük át agy kicsit Ádám Évát az Ószövetség tükrében.
Az isten azt mondja nem ehetnek a fáról mert meghalnak.
Ami nem igaz. Ergo hazudik. Jön a kígyó mit is mond ?
Egyetek nyugodtan csak a tudást kapjátok. Ki mondott itt igazat?
Jön a hazug isten és megbünteti az igazmondó kígyót. Köszi de nekem ilyen isten nem kell.
Mert én nem zsidó vagyok és szeretek igazat mondani.
De mennyünk tovább.
Megjön az isten az édenkertbe előveszi Ádámot mért ettél a fáról?
Ő egyből hárít Évára szép kis felelősségvállalás. Éva mit tesz? Én nem a kígyó a hibás.
Szép kis ősanya. Apám itt az egyetlen normálist aki igazat mond azt szívatják.
Csóri kígyó.
Tibi
aug. 01./17:50
Kedves Kurszan! (aug. 01./19:27)

1) Mózes a biblia szerint izraelita volt a Lévi törzséből való (2Mózes 2:1-10). Az egyiptomiak nem voltak izraeliták, ezért volt számukra idegen. Az Alkaida szerintem nem is létezik, csak kitalálták, hogy lehessen a 'terrorizmus' ellen háborúzni.

2) Én ez esetben (is) a bibliának hiszek.

3) A biblia az Ádám előtti emberiség történelméről nem ír. De amit írtál az valószínűsíthető, el tudom fogadni hogy úgy volt, 45-50 ezer évre pontosítva.
Tibi

ceri
aug. 01./17:51
jano
magunk fajta alatt, becsületes magyarokat értettem, akik ha kell dolgoznak, ha kell harcolnak. Akik, ha van értelme képesek vállalni a halált, de addig is szeretnének túlélni. És talán egyéb szempontokból sem lenne felesleges egy kb. hasonló módon gondolkodó társaság tagjainál ha fizikailag is elérhető távolságban lennének egymással.
A hulla-dögök nem egy szívetmelengető perspektíva.

Taskeszi
aug. 01./17:51
Janó testvér!
Nem vagy semmi!
Jó a dumád,hol pimpongozol?

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

Tibi
aug. 01./17:54
Kedves Taskeszi! (aug. 01./19:28)
Rendben.
"Kérdeznék inkább! Hogy állsz a tartalékok képzésével?"
Van egy házam, egy tanyám több hektár termőfölddel, legelővel, erdővel, fúrott kutakkal, haszon állatokkal (birka, baromfi). De még dolgozom rajta. -'Hülye azért nem vagyok!' :-)
Tibi

Taskeszi
aug. 01./17:58
Tibi!
Szerencsére Te nem tartozol az agyonvágott emberek közé!
Egész jó kis gazdaságot működtethetsz!
Gondoltál esetleg egy túlélő falu megszervezésére a birtokodon?

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

Tibi
aug. 01./18:03
jano! (aug. 01./19:46)

Ádám és Éva meghaltak, még ezer éven belül. Mivel 'egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő' (2Péter 3:8), ezért Isten nem hazudott: még az 'nap' meghaltak. Az örök élethez képest piszkosul gyorsan.

Szóval a Te istened a kígyó Istene? Akkor ezekhez mit szólsz?

„Tiszta szűz voltam, és nem mentem kívülre az atyám házából; őriztem a bordát, amelyből az asszony teremtetett. Az elcsábítók nem rontottak meg engem a sivatagi síkon, sem a pusztító, a megtévesztő kígyó nem rontotta meg szüzességem tisztaságát.” (4Makkabeusok 18:7-8)

„Két lény [Ádám és a Nakhash] közösült Évával, s mindkettőjüktől gyermeke született. Mindkettejük a maga apját követte, szellemük eltért, egyik ehhez az oldalhoz, a másik a másikhoz, ahogyan jellemük is. Káin oldalán a gonoszság minden formája, Ábel pedig könyörületesebb, de nem teljesen jó – a rossz bor keveredése a jóval” (Zohár 136b)

„Nakhash a tisztátlan ondóját fecskendezte Évába és ő elnyelte azt;…” (Zohár 154a)

„Először megtörtént a paráznaság, majd azt gyilkosság követte. És [Káin] paráznaságban fogant meg, mert ő a kígyó gyermeke volt, így lett gyilkos is, csakúgy, mint apja, és megölte testvérét.” (Filip evangéliuma 61:5-10)

„És [Éva] férfit szült, aki ragyogó volt. És az újszülött azonnal felállt, futni kezdett és egy nádszálat [héberül: qaneh] fogott a kezébe, amit odaadott az anyjának. És Káinnak [qayin] nevezeték” (Ádám és Éva élete – Vita 21:3)

„És Ádám tudta feleségéről, Éváról, hogy Samaeltől, az Úr angyalától esett teherbe és szülte meg Káint. Ő a fentiekhez [angyalokhoz] volt hasonló, nem pedig az idelentiekhez, s Éva ezt mondta: Emberre tettem szert, sőt, az Isten angyalára.” (Pseudo-Jonathan Targuma az 1Mózes 4:1-ről)

Tehát a kígyó, azaz a Sátán testet öltve paráználkodott Évával, amiből született Káin. Káin pedig megölte féltestvérét Ábelt (aki Ádám és Éva fia volt). Ennyit a Te istenedről!!!
Tibi

Tibi
aug. 01./18:08
Kedves Taskeszi! (aug. 01./19:58)
Igen, gondoltam már rá. Elsősorban a saját családomnak adok prioritást. Kölcsönös bizalom esetén másoknak is. De a bizalom nagyon fontos.
Tibi

Kurszan
aug. 01./18:10
Tibi.
1, Az őshazát kell először tisztázni! A biblia a Teremtés könyvében gyönyörű leírást találunk az édenkertről, vagy ha úgy tetszik a paradicsomról. Feltételezhető tehát, hogy az emberiség egy vidékről, vagy ha úgy tetszik, egy kontinensről származik, de hiába keressük a térképen ,nem találjuk mivel legalább két kontinens egyszerűen elsüllyedt a világ óceánjaiba.
Tehát nézzük csak meg először az „Édenkertet”, mit is tudunk róla? Isten megteremtette a világot, az emberiséget és benne az élet sokaságát. Az ember volt a teremtés koronája, és teremtő Urunk belehelyezte szeretett teremtményét az édenkertbe, de történt valami és el kellet hagynunk azt.
Csicsáky Jenő hosszúlejáratú hajóskapitány egész életét az „éden” kutatásának szentelte. Ő megtalálta az édent! Ha valaki netán nem olvasta tudományos értekezését, saját szavaimmal megpróbálom leírni a lényeget. Tehát! A Csendes-óceán sötét tikot rejt, oda süllyedt el a földkerekség első nagy művelődése kb. Kr.e 58-60e-ben! Meredek dolgot írok igaz? Fejlett technológiával rendelkező emberiség erről a kontinensről származott és uralma alá hajtotta az egész bolygót! Kasztokra voltak osztva ott eleink, de mindenkinek meg volt a saját feladata, munkája, nem voltak háborúk, volt köztük a Tanítók-tudás népe ők fehérek egy kasztja volt belőlük kerültek ki a tanítók, ők főleg a nők közül kerültek ki, őket úgy hívták hogy „mami” ami nyelvünkben a mai napig megmaradt a legszebb szavunk, az „Anya” szinonim szavává vált. De a papság a tudósok és a katonák 90% -a is belőlük származott! A többi népnek is nagyon fontos mellérendelt szerepe volt! Ősei népeink egymás nélkül nem tudtak volna élni, fennmaradni!!! De történt valami! Csicsáki által „Mú”-nak nevezett földrészt többször óriási földrengések rázták meg, sokszor minden elpusztult, épületek, utak, emberek tízezrei haltak meg, de mindig ujjra kezdtek mindent. Egyszer aztán nem volt tovább! A lakosságot megpróbálták evakuálni hajókon, meg is maradt 1-2 kapitány neve akik a túlélő lakosságot a fagyos északra menekítette itt megemlíteném Odin és Thor kapitányokat, akiket az évezredek eltelte istenekké avenzsált! De nevük és hőstetteik örökre fennmaradtak!

Ismerték a „Mú” kontinens lakói az egész földkerekséget! Más kontinenseken is alapítottak városokat még a Mú pusztulása előtt.
Eljött a nap, a pusztulás napja, megrázkódott a föld, és a hatalmas Mú az emberiség bölcsője, az édenkertünk lesüllyedt az óceán aljára, hatalmas épületeivel, városaival, és az elmenekülni nem tudó emberekkel, a sors iróniája, ezt az óceánt éppen Csendes-óceánként ismerjük.

Az emberiség megmaradt, de hatalmas veszteségek voltak! Szökőárak, cunamik, amit a kontinens elsüllyedése okozott! Ezeket a szökőárakat írta le a szentéletű szerző- aki valószínűleg sumer történetíró volt- vízözönként, ami bekerült a Bibliába, a Teremtés könyvébe. Egyiptomi iratok írtak az elsüllyedt ős-kontinensről, úgy nevezték, hogy a „Nyugati vizek országa”. Egyiptomban még később is emlékeztek a múltra , főleg az írni és olvasni tudó elit, a papság és az elit uralkodó réteg. Még Mózes is tanult, mint egyiptomi herceg ezekről a dolgokról, de tévesen fordította le az ősi iratokat.

Ez amit leírtam, egy logikailag és régészetileg is igazolt.
Ha érdekel, megjelölöm a forrást is, ami mint a hiteles források korabeli....

Áldás

Kurszan

Ha nem így volt tévedtem....

jano
aug. 01./18:10
Taskeszi
Ne izgulj a Mecsek megvéd minket még a nibirutol is.
Van ott vad meg hal meg mindenki rab sic és van sok puska, még a legutolsó hülyének is.


Taskeszi
aug. 01./18:11
Tibi!
Mi alapján döntöd el,kiben bízol?
Mi azt az elvet követjük,hogy a feltétlen bizalom fontos,és nem méregetés alapján segítünk másoknak.
A Magyar intenditás alapja ez.

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

NoMad
aug. 01./21:15
Hejja!

Újabban a hozzászólások színvonala 6 láb mélyre süllyedt. Mielőtt valaki elkezdi osztani az észt a már nem kis tudással rendelkező keménymagnak, olvassa vissza az írásokat, lehetőleg a kezdetekig. Mire ide ér vele, képben lesz. Ha nem, akkor sajnálom, elégtelen...Pótvizsga odaát... Komolyan lassan 5 köb. szenteltvízzel kell leülni a gép elé, hogy a hályogot lemoshassuk a szemekről.

Tengri vigyázzon rátok!

TIEpilot
aug. 01./22:10
Kurszan!

Mostanában pont ilyesmikről kezdtem el olvasgatni, megköszönném, ha adnál pár hasznos írást ebben a témában!


Az ötezer évesnek hazudott történelmük biztos, hogy nem olyan hosszú, de frigyládás sztorinak van valami alapja szerintem. A láda egyiptomi minta alapján készülhetett, csak azt (is) ellopták TŐLÜNK...

"Sok verset írtam én már össze,S nem mindenik haszontalan;De amely hírem megszerezze,A legszebb vers még hátra van.Legszebb lesz az, ha majdan BécscselHazám boszúja szembeszáll,S én villogó kardom hegyévelSzáz szívbe ezt írom: halál!"Petőfi

Ata Istar
aug. 01./22:28
Szia NoMad!

Tetszetős a dumád, meg aranyos a kis öreg avatár!Isten éltesse! :)

Nyilván senki nem bújhat ki a bőréből. A felmerülő kérdések, gondolatok meg jobb ha kijönnek és itt derül ki, hogy mennyiféle képen neveltünk fel, mennyi eltérés adódik alapdolgokat tekintve. Ha komolyan rászemlélünk erre az állapotra, akkor igyekeznünk kell helyes következtetést levonni, ez mindannyiunk érdeke. Figyeljétek meg, hogy annyiszor, szépen megindulnak a komoly fejtegetések Aztán időnként belekeveredtek a kritikába, az értetlenségbe a tiszteletlenségbe és türelmetlenségbe és elmarad a lehetséges "közös emelkedés". De azt mondom, ez ne keserítsen el senkit, bár mindennap vizsgázunk az ÉLET előtt, de a lényeg most, hogy lassan de biztosan összeáll a helyes... nem kép, hanem helyes ráközelítési mód a dolgokra.


A süllyedés és emelkedés tulajdonképpen természetes. A folyamatos emelkedés még akkor sem teljesen garantált, amikor a lélek már a szellem felé is kapcsolatot keres és talál. Ez pedig nem egy kis dolog. Sokunk az érzékiség vagy a szenvedélyek valamilyen fokú rabságában is sínylődünk ami persze elvakulttá tesz minket. De mindenkinek van kitörési, változási, tisztulási lehetősége, amit megélhet egyedül, de még itt, egy virtuális közösségben is. Reflektálunk egymás dolgaira, egymás mellé sorakoznak a vélt vagy valódi tudások, mély hitek, emlékek, ismeretek stb. Azért van a fórum, hogy mindenki megnyilatkozzon egy adott vagy több spontán felvetett téma kapcsán. No, de nem akarnám átvenni egy moderátor szerepét, csak gondolkodok.
Az biztos, hogy a társaság java részét komolyan vonzza ez a honlap. Valahol türelemmel s nagyobb gyöngédséggel kellene egymás időnként hajmeresztőnek vagy idegennek tűnő dolgait szemlélni. Alapvetően ha mindőnkben meg van az IGAZSÁG szeretete, akkor nagy baj nem lehet. A közös cselekvés meg akkor a leghatékonyabb, ha az alapállások minél mélyebben tisztázottak és közösek. EZÉRT nem felesleges a komoly kommentekre komolyan választ adni!! Egymásért tesszük és minél tisztább ez a tett, annál erősebb, nagyobb a hatótávolsága, a kisugárzása! Sokan járnak ide, ezt a honlapot olvasni! FELELŐSEK vagyunk önmagunkért, de megnyilvánulásainkban már MÁSOKÉRt IS! A gúny, kritika vagy rágalom, nem ISTEN gyermekeinek eszközei.
Edelényi Balázs


Ata Istar
aug. 01./22:37
Az igazság tisztázása folyamatban van. De a "befutó" a "győztes" az egész emberiséget kell, hogy JÓL szolgálja a szó legokosabb, legintelligensebb és legistenibb, legegészségesebb értelmében véve. Ehhez meg kell erősödnünk testileg, lelkileg, szellemileg - amihez itt is hozzá tudunk járulni egymás és a honlapot olvasók számára, de a minket körülvevők (és a bennünk megjelenő pozitív változásokat észlelő ismerőseink, kollégáink, rokonaink, szeretteink ) számára is!

Jó éjt! Áldás!
Edelényi Balázs


antenor
aug. 01./23:17
Egy ténnyel ha tetszik ha nem, de szembe kell néznünk. A magyarság problémáját megoldani kívánók itt két nagyobb szellemi táborra szakadnak:
vannak a turulisták a velejáró nimródizmus, õspogány szinkretizmus, szittyakiválasztott, magyar/pártus jézus hiedelemmel,
aztán vannak itt a Bibliát, illetve a kereszténységet képviselõ emberek. Ezek további acsoportokra oszlanak, vannak a hagyományos katolikus vagy protestáns vonalt képviselõk és vannak a felekezettõl független tisztán biblikusok.
Ezt a megfigyelést gondolom nem érdemes tagadni, ha bárki követi az oldalt, ez nyilvánvaló lesz percek alatt.
Vagyis nincs egység, ami kizárja a közös oldalon való harcot, még akkor is, ha az ellenség történetesen közös.
A kérdés csupán az, hogy a nyilvánvaló többségben lévõ sumérszittyák megtûrik-e a bibliai hívõk jelenlétét, vagy sem.


Don't tread on me!


9323
aug. 02./03:04
Tibi!
Volt egy veer nevű fiatalember, aki görög katolikusnak mondta magát, mégis egy protestáns Biblia magyarázatot próbált lenyomni a torkomon. Kicsit nagy volt a zavar...
Maradjunk abban, hogy Ábra-hámot egy "Melkizédek rendje szerinti pap" áldotta meg.
Ugyebár akkoriban még nem éltek olyan sokan (az ószöv. szerint), hogy kialakuljon több kész vallás. Tehát Melkizedek rendje már az Özönvíz előtt is létezett. Mégsem ír róla egy sort sem a zsidó mesekönyv.
A zsidók mégsem Ábrahámot tartják ősüknek, hanem az atyai áldást elcsaló, majd a nagybátyját is kirabló izsákot...
Ez az oldal tájékoztató jelleggel jött létre, nem hitvita céljából.
Cáfold meg, vagy erősítsd meg Posta Imre és segítőinek elemzéseit, cikkeit.
Ez a győzködéses, témától félrevivő hozzáállás már nagyon unalmas a régebbi közösség számára.
Megfogalmazhatom érthetőbben is: hasznosítsd magad, vagy maradj csendben! Az adminok nem nagyon elnézőek.

9323 sz. elítélt

antenor
aug. 02./04:43
9323, mások számára még lehet tájékoztató az olyan ifnormáció, ami számodra csupán hitvita. Tibi feszeget olyan dolgokat, amik sok mindenre választ adnak, ha elfogadjuk azt a megközelítést. A hit mindent átiat. Az itt tálalt infomrációkat is mindenki a hitének fényében értelmezi és kezeli. Így nem fog minden a te személyes szájad íze szerint értelmezõdni, te csak egy vagy a vélemények közül, amit én például sok esetben eddig igen könnyûnek találtam. De te úgy nézel szembe az eljövendõ dolgokkal, ahogy eldöntötted. Mások a maguk hite szerint készülnek arra, ami tudjuk, hogy jönni fog.

Ha bárki azt hiszi, hogy itt egy bajtársi közösség van kialakulóban az nagyon téved. Ez pedig éppen annak köszönhetõ, hogy az emberek belsõ hitrendszere nagyon is eltér.
Don't tread on me!


Belabatyo
aug. 02./05:53
9323!
Senkit nem kellene csendre inteni!

Tibi "eszméinek" bedobása óta csodálatosan megfogalmazott cáfolatok születtek itt, amelyek megerősítettek minket, és világosabbá tettek. Amelyektől csak járatosabbak lettünk az igazság felé vezető úton. A "Magyarok Istene" is úgy "dolgozik", hogy minden a hasznunkra legyen.

Tibi!
Szerintem a semmibe vezető úton jársz, de mondd csak!BB

ceri
aug. 02./05:53
Hape

Ha jól értelek, azt mondod ne építsünk a modern technikára, hanem a színtiszta ősi módszerekre. Gondolom az anyagiakat ilyen szempontból említetted.
Én is gondoltam rá, hogy az utóbbi évtizedekben rengeteget hallani a falvak elnéptelenedéséről. a házak viszont ott maradtak, de szerintem tönkre is mentek. A lakóik meg leginkább 80 éves öregek, meg egy csomó cigány. Szóval nehezen tudnám elképzelni magam ilyen helyen. Kisgyőrt megnézném, de földrajzilag inkább nyugat felé mennék, mert ott születtem.

Belabatyo
aug. 02./05:57
Egyébként az nem Izsák volt, hanem Jákob...

(Ez a sztori különösen viszolyogtató az olyanok számára, akikben csak a csírája is megvan annak, amit természetes igazságérzetnek hívnak.)
BB

Szkíta021
aug. 02./06:36
Mindenkinek!
A hitvitát szerintem ki kellene vinni innen a fórum oldalra, nyisson valaki e témakörben fórumtémát. Oda bármikor beugorhatunk egy pengeváltásra.
Áldás rátok, Szkíta 021
"...Akinek hangja van, hát ordítson!....Mire tartogatja?!..."

antenor
aug. 02./06:44
Belabatyo,

az ilyen blõd tévedések és ismerethiányok is a csodálatosan megfogalmazott cáfolatok részei ugyebár?
Don't tread on me!


Tibi
aug. 02./07:00
Kedves Taskeszi! (aug. 01./11:11)
Itt bárki bármit írhat. Az ellenség is beregelhet ide és játszhatja a nagy magyart. Ezt Te is tudod. A bizalomhoz ismerkedés, idő kell. Én előbb feleséget keresek magamnak, mert még nőtlen vagyok. Aztán majd közösen keresünk barátokat...

Kedves 9323! (aug. 01./20:04)
Igen Melkizédek áldotta meg Ábrahámot és Ábrahám tizedet fizetett neki. Tehát Melkizédek Ábrahám fölött állt. Ezért tatom fontosnak Melkizédek kilétének tisztázását. Szerintem a magyaroknak közük van hozzá. Vallási témában pedig nem írtam eddig ide. Nem voltam OFF, mert a háborúról kezdtem el írni bibliai szemszögéből. A hozzászólok vitték el a témát másfelé. Én csak lereagáltam őket. Egyébként köszönöm, de hasznos magyar embernek érzem magam és nem maradok csendben, ha úgy látom jónak. Szabad szólás szabadság van, elvileg.
Tibi

Tibi
aug. 02./07:07
Amúgy, amit akartam már megírtam. Szerintem legkésőbb 2015-ig beteljesül. Ha nem, akkor hamis bibliamagyarázó vagy hamis próféta vagyok. Vállalom. A nevem is: Faddi Tibor, Jánoshalma; e-mail: -Email-
Minden jót,
Isten áldjon Titeket:

Tibi

antenor
aug. 02./07:09
Taskeszi,
Nimród apja nem Jáfet volt, hanem Khám, fia Kush.

Szkíta 021. Idézdd már nekem Ezékiel könyvébõl azt a részt, ami Nimródról szól. Az általam olvasott Ezékielben nincs megemlítve Nimród (Góg és Mágóg mellett).
Ez a felkészültség? Egyes, üljetek le!

Don't tread on me!


Tibi
aug. 02./07:10
Nem találom a regisztráció törlése gombot. Kedves admin, kérlek törölj engem. Nem kívánok többet hozzászólni, mert itt is csak a gyűlölködés folyik.
Tibi

Szkíta021
aug. 02./07:52
Taskeszi!
Az a gond, hogy a rengeteg biblia kiadás van, és erősen "húzzák" a kényesebb témákat. Egy régi kiadású Református bibliában olvastam, még a nagyapám fogta vele vissza a vallásos lendületem, amit hittan órán a tisztelendő úrtól kaptam. Én Katolikus hittanra jártam, mert anyám Katolikus volt. Nagyapám/apai/ viszont Református. Ő világosított fel először/kb.12 évesen/ hogy nem igazán a magyaroknak szól az írás és megmutatta a vonatkozó fejezetet.
Persze, nem sokat értettem meg belőle, de egész életemben valahogy mindvégig jelen maradt bennem ez a pár sor. Ne kérdezd miért, nem tudom megmondani.
Régebbi kiadású bibliákban benne van, mert több ismerősöm is megtalálta.
Azért Tibinek is be kell látnia, ha a szentírás úgy igaz ahogy mondják, nem kellene állandóan "igazítani" rajta.
A biblia kiadást ha jól tudom /nem hivatalosan, de mégis/ a Hit Gyülekezete ellenőrzi Magyarországon. Azt hiszem, ehhez nem kell kommentárt fűznöm. Német Sándor úr tudja mit kell meghúzni az írásból....
Áldás!
"...Akinek hangja van, hát ordítson!....Mire tartogatja?!..."

Szkíta021
aug. 02./08:00
Tibi!
Nem megfutamodni kell, hanem figyelni, gondolkodni, okosodni!
Nem bánt téged senki!!!......Csak fel kell ébredni a biblia által szemedre, agyadra borított szeretetrezgés-álomból. Mert a világ sajnos nem olyan, amilyennek a biblia akarja!
A "választott" nép pedig a világ gyilkosa! Mi vagyunk gyűlölködők?!...
Nézd meg a Youtube-on a videókat, ami a választott nép Palesztín háborújáról szól. ....Hogy is mondta Netanjahu?!.....Minden zsidóért száz palesztínt!!!.......
Százat?!...Te állat!......Te vagy a választott nép?!.....
Gyűlölködők vagyunk?.....Tibi!....Ugyan miért?????.........
"...Akinek hangja van, hát ordítson!....Mire tartogatja?!..."

Deédes
aug. 02./08:01
Kedves Tibi!

Ne ítélj korán! Nem tudom, mióta olvasod a hozzászólásokat, de legyen egy kicsit több türelmed mindannyiunkhoz.
Nem csak a gyűlölködés folyik!
Ezt a vitát is leginkább az váltja ki, ami lehet, hogy gyűlölködésnek tűnik, hogy nagyon hosszú ideje az igazságot elhazudták előlünk, és mindannyian keressük, van aki úgy gondolja, hogy már a múlt valóságát látja. Pedig szerintem még mindig nem mondhatja ki senki, hogy biztos minden ismerete, még a részletekben sem.
A hitvitát lehet folytatni, de nem érdemes indulatokat gerjeszteni belőle, mert Isten sem ezt akarja, legfeljebb magukat kinevező, mindenben az "igazat" szóló emberek.

Lehet, hogy én már nagyon leegyszerüsítve élem meg a dolgokat.
Teremtő, Isten, Atya vagy Szent Szellem egy van. Az életben semmi nem történik az ő tudta nélkül! Vannak segítői, akik szintén nem evilágiak.
Utolsó Földre született, emberi mivoltát vállaló, és az emberek földön megélt élményeit, érzéseit, fájdalmait átélő isten-ember Jézus volt. Valós személy, de akinek származása komoly vitákat generál, mindenki a maga igazát véli valóságnak.
Nem tudjuk azt sem pontosan, mennyire igaz, amit a szájába adnak az Írások. Mi az amit kihagytak, vagy félreferdítettek belőle az idők folyamán.
Amit mindenképpen elfogadhatunk - szerintem- :
Új Törvényt hoztam nektek: a Szeretet törvényét.

És azóta a különböző érdekek vallási köntösbe bújtatják a háborút. 2000 éve! Ma is vallásháború van a világban, attól függően, ki mit tart Istenének, és hogyan magyarázza saját hitét, a mások rovására.

Az Idő pedig közeleg, minden híresztelés ellenére...

A Törvény és a Rend lehet csak az emberiség jövője, aki ezzel nem tud azonosulni, annak véges az ideje. Legyen bármekkora hatalma ma a Földön, Isten akaratával szemben tehetetlen lesz.

Lehet, hogy a mostani helyzetünkben sokan nehezen tudják ezt elhinni, és megkérdezik, miért történik velünk ennyi rossz, Isten miért engedi? Talán pontosan azért, hogy a tudatunk felébredjen, és ne higgyük azt, hogy a világ hatalmasságai mindenhatók, bármennyire is akarják velünk elhitetni.
Sok aljasságot megtettek már a Földdel, istennek képzelve magukat. Ameddig mi is azt hisszük, hogy felettük nincs hatalom, addig erősek is lesznek.
Ezért is lenne fontos, hogy sallangok, és magyarázatok nélkül az emberiség tudjon bízni és hinni egy mindenek fölött álló hatalom szeretetében.

De emberek vagyunk, és nehéz a feltétlen hitet elfogadni, amikor a mindennapjainkban az élet egyre bonyolultabb kérdéseire kellene a választ megkapni úgy az egyén, mint a nemzetek szintjén.

Minél többen tudjuk elfogadni azt a törvényt, hogy véletlenek nincsenek, bármennyire annak látszik, akkor a legnagyobb bajból is tudunk tanulni, még akkor is ha mindezt megszenvedjük.
Azt is el kell tudni fogadnunk, hogy egyedül nem sokra megyünk. A világ ilyennek teremtetett, mindenkinek meg van a helye, mindenkinek van feladata, a múltban is mindig így volt, amikor az emberiség jól működött. Van aki a gyakorlati tevékenységével van a közösség javára, és van aki a gondolatokat tudja a cselekvés irányához tenni.

Egyedül senkinek nem fog menni, Isten azért adott az embereknek szabad akaratot, hogy egymás felé megtalálják az utat, ami a közös cél felé vezet. Egy ember soha nem fogja tudni képviselni a teljes igazságot. Részekből áll össze az egész. Az pedig gyűlölettel nem fog sikerülni.
[ módosítva aug. 02./08:05 ]

vmari
aug. 02./08:03
Szkíta, milyen pár sorra célzol?

Belabatyo
aug. 02./08:05
antenor (aug. 02./08:44)!

Ha akarod, ha nem, igen. Ezek is! :))


Ide mindenki tanulni jár, meg egyben tanítani is.
Egymástól, illetve egymást.
BB

Belabatyo
aug. 02./08:19
Ez az óriási erejű részlet – állítólag – egy csodálatos magyar ember tollából van, hitem szerint az Úristen küldöttétől. Egy prófétánktól, akit Wass Albertnek neveztek. Őt is agyonhallgatták! És gyalázzák, gyilkosozzák ma is. Ugyanazok utódai, akik Jézust megölették, azt üvöltve: „vére rajtunk és fiainkon”.


---
János pap pedig állt a ravatal előtt, szeme komoran végignézett a tömegen, gazdagon és szegényen egyformán, aztán mély, rekedt hangon elkezdte a beszédet.

Atyámfiai! Gábor próféta mondá, ki fejedelem vala Erdélyország fölött a Bethlenek nemzetségéből: aki munkálkodik a maga nemzetének boldogulására, az kedves lészen az Úr előtt. Aki pedig nem ezt cselekszi, hanem léhasággal, dölyfösséggel, és hiú önzésekkel cseréli föl nemzete iránti kötelezettségeit, legyen az kicsiny, vagy nagy, szegény vagy gazdag, hatalmas vagy pedig hatalom nélkül való, azt megbünteti az Úr az ő fiaiban, hetedíziglen.

Mert akit farkasnak teremetett vala az Úr, az legyen az erdők farkasaival közös sorsban élő, akit pedig sasnak teremtett, avagy hernyónak, avagy bármifélének a teremtmények közül, az legyen a maga fajtájához hűséges és hasonlatos, mint gondolatban, mint cselekedetben, mint jóban és rosszban egyaránt.

Ugyanígy éppen aki magyarnak született ezen a földön, az legyen magyar, és a maga nemzetének hűséggel szolgáljon.

Mert jaj annak a nemzetnek, melynek fiai egymást elhagyják: a nagyok a kicsinyeket a kicsinyek a nagyokat. Ott romlás lészen és gyűlölködés lészen, és konkolyt hint el a gonosz a búzavetésekbe, hogy kikelvén, idegen magvakat teremjenek azok, melyek ellepik a földet, s elveszik a nemzetnek erejét.

Azért atyámfiai, mondom néktek: az Úr számon tart benneteket, kicsinyeket és nagyokat egyaránt. S egy is ha elvész a magyarok közül, az Úrnak haragja sújtja le azt a pásztort, aki a vigyázásban gondatlannak mutatkozott.

Akit az Úr magasabbra emelt, többet is kíván attól. Akinek pedig módja volt a vigyázásban, és elmulasztotta azt, az eltörültetik e földnek színéről nemzetségével együtt. Nem tudván szolgálni a maga fajtáját, arra sem méltó, hogy az Urat szolgálja.

Mert így mondja az Úr: én vagyok az erős nemzetek Istene, s aki hiszen énbennem, hiszen önmagában is, és megerősítem én azt munkának és harcnak erejével, hogy első lehessen a nemzetek között. Aki pedig nem hiszen énbennem, de megfeledkezik apáiról és nagyapáiról, és nem féli a törvényt, melyet e világért tettem, azt romlással sújtom és kárhozattal, hogy szolgálna idegen nemzeteket, mind e világnak végezetéig.
Látom valami írással foglalkozik a tiszteletes úr – mondotta az egyik nagytiszteletű, az asztal közepén tömötten álló papírcsomóra mutatva. Igen – felelte János pap szerényen - írom az új bibliát. Micsodát? – horkant föl egyszerre mind a három nagytiszteletű. – Az új bibliát – ismételte még egyszer változatlan nyugalommal Holló János, és magyarázólag hozzátette – a magyar bibliát, a mienket.

Azok hárman újra összenéztek, aztán az esperes hátradőlt a recsegő széken, két kezét türelmesen összefogta a hasán, s nagyot sóhajtott. Hát magyarázza meg ezt nekünk a tiszteletes úr, ezt a bizonyos új bibliát. Mivelhogy éppen evégett jöttünk.

És János pap magyarázni kezdett. Szélesen, alaposan kifejtette az okokat, amelyek kényszeríttették, hogy ebbe a munkába belefogjon. Kiszínezte a különbséget a magyar lélek és a zsidó lélek között, kiszínezte a különbséget a két nép életkörülményei között, egyiknek hasznos igazság volt kétezer évvel ezelőtt, a másiknak azonban kártékony igazság mai helyzetében.

Szélesen mély bölcsességgel fejtette ki, közben izgalomba jött, föl-alá járt a szűk kis szobában, néha föllapozta a papírosokat, és olvasott belőlük, valósággal lázba jött a gondolataitól.

Mert merő ostobaság, ha én azt prédikálom ma a népemnek, hogy aki megdob kővel, dobd vissza kenyérrel, ostobaság ez és öngyilkosság, nagytiszteletű uraim!

Mert ezt a népet itt kővel dobálja ma mindenki, s ha utolsó kenyerét is kiadja kezéből, akkor vérét veszik az idegen gazok, s a magyar nép lesz ezen a földön ama húsvéti bárány, akinek nem lészen föltámadása többé.

S hazugság ha azt hirdetném, hogy aki fegyvert fog, az fegyver által vész el, mert ez a föld fegyvernek és vérnek a földje ezer esztendő óta, kezünkből a fegyvert véglegesen kicsavarni semmi hatalom nem tudta még! De ha magunktól engedjük el ezt a fegyvert, akkor kihull a kezünkből és védtelenebbek leszünk ama egyiptomi búzavetésnél is, melynek kalászait barmok legelik, hogy ne teremhessen magot az Úrnak dicsőségére.

Barmok legelnek bennünket, nagytiszteletű esperes úr, gonoszságnak és gyűlölködésnek barmai, s gyönge ellenükben a szeretet, ha nincs furkósbot a kezében … oláh, tót, rác, cseh, sváb, mind ebben az akolban akar kövérre hízni, s bizony a jó pásztor ma új és célszerűbb törvényt kell szabjon magának a pásztoroláshoz, ha menteni akarja a reá bízott nyájat…

Hallgatták a nagytiszteletű urak a doboji papot, hallgatták, s az arcuk egyre sötétebb lett, fejük egyre lejjebb hajlott.

Pogány beszéd volt, ami fülüket érte, keservesen pogány.

De felháborítóan igaz beszéd volt sajnos, minden pogánysága mellett. Érezték, tudták, bent a lelkükben igazgat kellett adjanak neki. Bent mélyen, ahol az anyaszentegyház minden embert egyforma szemmel néző nevelése alatt még mindig pogányok: magyarok voltak ők is.

Mert jó magyarok voltak mind a hárman. Családjuk volt otthon, szorgos kezű házias feleségük, s gyermekeik, virgonc, csintalan gyermekek, kik szívesebben hallgatták negyvennyolcas nagyapák meséit a vörössipkásokról, mint a zsidó próféták bajlódásait.

Hát ezt vállaltam én nagytiszteletű uraim.

Csend terpeszkedett végig a szobán. A három vendég nem mert egymásra nézni. Aztán az esperes lassan fölemelte a fejét, s sóhajtott egyet ő is és a papra nézett. Tiszteletes úr szép s jó munkát végzett – mondotta halkan. Mi azért jöttünk, hogy megdicsérjük érte, mint magyarok!

Mint papok azonban azt javalljuk: kérje tiszteletes úr a nyugdíjaztatását…


BB

baby
aug. 02./09:32
???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Szkíta021
aug. 02./11:14
Igen baby, nem érted.........
"...Akinek hangja van, hát ordítson!....Mire tartogatja?!..."

jano
aug. 02./11:22
Babby
Én értem. élőben is tudod?
Fogyunk meg minden. És kit tudja mikor jön a halál. Az élet meg annyira szép.


Összefogás
aug. 02./12:59
ENGED
Üdv mindenkinek.

jano
aug. 02./13:34
Béby hol vagy Béby hol vagy gyere,gyere Béby salalala……

Deédes
aug. 02./14:33
A baby folyamatosan csak riszálja magát...
Tudja, hogy a háborúban markotányosnő is kell, talán ezért a sok kérdőjel...
Nem tudja, még hol a helye
[ módosítva aug. 02./14:35 ]

hape
aug. 02./14:56
ceri
aug. 02./07:53
Tudod pl. Szőlősardó valamikor bányászfalu volt és gazdag. a bányát bezárták. A falu elnéptelenedett ugyan, de a 100 éves házak falai épek. Egy kis modernizáció ráfér ugyan, de lakható. Olyan idős emberek laknak ott, akik szívesen fogadják a letelepedő magyart, mivel tisztán magyar falu. Vannak olyan idős emberek, akik eltartásért bérletért, szívesen adják a portát amit örököltek, a sajátjukban meg éldegélnek.
Vannak területek, ahol sok a cigány Borsodban, de nincs mindenhol így. Sokan mondják Borsodra, hogy elcigányosodott és lusta népség lakja. De ez nem igaz.

Dunántúlon is vannak települések, ahova szívesen várják a fiatalokat. Én azonban Borsodban élek, és ide húz a szivem, annak ellenére, hogy Békéscsabán születtem és Nyíregyházán nevelkedtem. Katonasors.... :)

A régi hagyományos módszer. Nos igen. Amíg van benzin, áram, addig minden rendben. De ha elzárják a csapot? Ezért jó megtanulni a régi módszert is és használni a régi eszközöket. Gázolaj nélkül a traktor sem húzza az ekét.

Ha háború jön, jobb ha erre is felkészülünk.

Taskeszi
aug. 02./15:58
Adjon Isten mindenkinek!

Sok mindent olvashattunk,csörtére mentünk,de igazából egy a lényeg!
Működik egy felsőbb rendű akarat,akinek bárhogy is akar bárki,nem mondhat ellent!
Mindegy igazából hogy hívják,ha benned van,és szeretni tanít, gondolkodni,teremteni tudsz általa,ha más emberek fájdalmát érzed,ha más emberek gyarlósága bánt,ha Föld-anyát szereted,és fáj,hogy pusztítják,ha csak általa egyszerűen JÓ vagy,és az igazságot keresed,kívánod,teszed,akkor az a nevét nem tudjuk fennség általad,megjavítja a világot!

Kik az őseink?
Hát akik előttünk éltek!
Jók voltak,vagy rosszak?
Te tudod a választ!
Nimród,Jafet,Khám,Khus?
Előtted éltek,és általuk élsz.Ha rosszat tettek,Te tegyél jót,ha jót tettek,Te tegyél még jobbat!
Ha így lesz,a kimondhatatlan nevű Istenség szeretni fog,és igazítja utadat!
Úgy legyen!

"Bizalmam az ősi erényben,hiszem,hogy vélünk az Isten,hiszem,hogy lesz feltámadás!"
Szeretettel:Taskeszi

Ata Istar
aug. 02./19:54
"markotányosnő" :)))

'baby', ne csináld, így is feláll..... csak nem mata hari ükükunokája vagy? hm....
Edelényi Balázs


Ata Istar
aug. 02./19:56
amúgy te sosem fáracc el?

xd
Edelényi Balázs


GERRY
aug. 02./21:07
Emberek, ennyire ki vagytok éhezve???? Egy hastáncosnõ avatartól ennyire csillog a szemetek? (nem mondom, jól táncol, de... talán ki kellene mennetek néha a strandra, fogadok, hogy ott is van látnivaló és nem is romlik olyan gyorsan a szem! )

aragorn
aug. 03./07:32
Gerrykém!
Éhes makkal disznókat álmodnak
Most gondold el mit tennének egy múzeumba az ókori szobrokkal?!

talpi
aug. 07./11:24
Basszus, nem hiszem el a másik oldalon isújra be kellett jelentkeznem, de sebaj, legaláb újra olvashatlak benneteket :)
Szebb Jövőt! Isten tartson!

talpi
aug. 07./21:47
- Link -

Összefogás
aug. 09./12:19
baby Nem semmi.
Üdv mindenkinek.


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz