A határon túli magyar jelentkezők fele bekerült államilag finanszírozott képzésre

(Név szerint tudni akarom, kik? Jehováék, vagy magyarok? Van egy rossz érzésem, de már nem sokáig tartogatom magamban.)
Az idei felsőoktatási felvételi eljárás során mintegy 2500 határon túli magyar jelentkezett magyarországi felsőoktatási intézménybe, közülük 1200-an államilag finanszírozott formában meg is kezdhetik a tanulmányaikat szeptemberben - mondta az Oktatási Hivatal elnöke. A ponthatárok meghúzása után a 2500 jelentkezőből 1500-an kerültek be magyar felsőoktatási intézménybe, s közülük 1200-an államilag finanszírozott képzésekre.

[ Tovább ... ]postaimre - 2010, július 31. szombat-11:10'13" Nyomtatóbarát változat
Hozzászólás: 1


Hozzászólás
Hunleány
aug. 01./14:55
Hát nagyon boldog vagyok ettől!
A lányom első éves néprajzszakos hallgató és van egy szlovákiai magyar csoporttársa aki szlováknak tartja magát! Természetesen államilag finanszírozott képzésen van, meg is kérdezték tőle viccesen, hogy melyik állam finanszírozza? Egy kicsit még szégyelltem is magam, mikor ez a dolog dühített, mert hogy az én gyerekem 120.000 forint tandíjat fizet ( amit fizetési előlegből fizetek, mert van még rajta kívül 2 gyerekem aki egyetemre jár)! Nem tudom milyen identitás tudata van, ha szlováknak vallja magát, kell őt az én adómból támogatni? A saját gyerekem után meg tandíjat fizetni??? Hogy is van ez?
Sőt, ha jól tudom a külföldi diákok jelentős kedvezményt (90 %-os) élveznek a hazai közlekedési eszközökön, milyen jogon?
Szóval nekem is gyanús ez, hogy milyen "magyarok" ezek, akiket támogatunk?????


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz