Megint egy kis gondolatébresztő

Szia Imre!

A Jobbik Pest megyei alelnökének édesanyja kommunista múltjának bemutatása
Jobbik esetleges orosz vagy izraeli támogatói?

A Jobbik egyik meghatározó emberének hátterét szeretném bemutatni Önöknek. Ez a történet talán alátámasztja, hogy milyen személyek képviselik az ún. radikális-szélsőjobb irányzatot.
Történetünk szereplőjét: Varga Zoltán Péternek hívják, aki a Jobbik dunakeszi elnöke, Pest megyei alelnöke, az országos Számvizsgáló Bizottság elnöke illetve választókerületi kampányfőnöke. (Forrás: 1. és 2.) (Irónikusan: A Jobbikban nincsenek álláshalmozók…)


[ Tovább ... ]postaimre - 2010, január 05. kedd-11:03'47" Nyomtatóbarát változat
Hozzászólás: 14


Hozzászólás
Harcias Amazon
jan. 05./11:13
A tagokat át lehet világítani,feltéve ha akarják tudni,hogy ki-és mi volt a család.A támogatások eredetét nem vizsgálják."
"A PÉNZNEK NINCSEN SZAGA"istenvelunkvan
jan. 05./11:42
Kedves levélíró! Nem értem, hogy egy embert, miért az anyja tevékenységei alapján kell megítélni...

postaimre
jan. 05./12:41
"Ki bölcsődet ringatja, sorsodat is igazgatja."

ps
jan. 05./13:14
Némi forráshivatkozás lemaradt az anyagból, először ezt pótolom:

4, http://www.poluspalace.hu/hu/golf/ladies_club/szuletes
5, www.golfcafe.hu
6, http://tmt.omikk.bme.hu/show_ajanlas.html?issue_id=315


A hazádnak rendületlenül...

ps
jan. 05./13:31
Az említett honlapot az a cég működteti, amelynek tagja Varga Zoltán, a Jobbik Pest megyei alelnöke + további pozíciók...
, így felelősséggel tartozik az írások tartalmáért is. Főleg Müller Péter, Popper Péter nem éppen magyarbarát pszichológusok népszerűsítését szúrtam ki. A legdurvább rész azonban a húsz éves Magyar Köztársaság megszületésére vonatkozott, ahol visszasírta a régi időket az anyuka illetve a család.

A pénzügyi támogatók terén a Jobbiknak olyan titkai vannak, mint Gyurcsányék költségvetésének a 2006-os választások előtt.

Egy esetleges izraeli pénzügyi támogatása a pártnak izraeli érdeket szolgálhatna, az oroszok támogatása, pedig Oroszországnak új gyarmatosítási vágyát jelképezheti a közép-európai világban.

Végezetül a Jobbikos csontvázakat sikerül szépen apránként meglelni.A hazádnak rendületlenül...

piskota
jan. 05./14:02
Isten valóban velünk van! Értelmező Szótár, ami nekem sajnos nincs, de azt hiszem érdekes lehet a (családi) "tradíció" szó leírása...talán hagyomány, hagyomány követés...

vivo
jan. 05./20:54
A családon belüli tisztelet az apa és az anya iránt az ami megalapozza a haza iránti szeretetet és tiszteletet is!

Marcipán
jan. 06./09:14
Az alábbiakkal kívánom módosítani az írást:
1. A 80-as években nem dolgoztam az említett intézetben, hanem 1982-ben végeztem az egyetemen, a Külkereskedelmi Főiskolán, majd a Vendéglátóipari Főiskolán tanítottam 1-1 tanévet, 1985-től kezdve pedig gyesen voltam. A gyest a Vendéglátóipari Főiskolától kaptam.
2. Soha nem voltam kommunista, még a KISZ-nek sem tagja, ami nem volt kis teljesítmény abban az időben, nemhogy a párté, így ezt az állítást kifejezetten személyes sértésnek veszem.
3. Simor János esztergomi hercegprímás felmenőági rokonom, életművét és emlékét soha nem tagadtam és nem becstelenítettem meg.
4. A honlap nem a golf club népszerűsítésére jött létre, sem a klubtól, sem mástól támogatást nem kapott.
5. Annak tartalmáért kizárólag én felelek.
6. Idézett írásomból azt a következtetést levonni, hogy "visszasírom a múlt rendszert", végzetes tévedés.
7. Az egész történet, az átkapcsolások és a következtetések alapvetően tévesek, a tényekhez és a valósághoz csupán annyi közük van, hogy Varga Zoltán Péter valóban az én fiam, a "bölcsőjét én ringattam", és a Zomar Bt.-nek kültagja.

A többit ezek után nem minősíteném.
Simor Elza


postaimre
jan. 06./10:36
Úgy látom, sikerült ide is beírni, akkor nem illesztem be, amit levélben kaptam Elzától. Én személy szerint örülök a reakciónak, mert a tisztánlátáshoz mindez kell, bár a helyzet soha nem ilyen egyszerű és nem is egyértelmű.

ps
jan. 06./13:48
Örülök annak a ténynek, hogy Simor Elza vette a bátorságot arra nézve, hogy reagáljon az írásomra. Szeretném néhány állítását megcáfolni. A Simor Elzáék honlapján a következő olvasható, ezzel cáfolva, hogy nem kívánja népszerűsíteni a golf clubot. Mellesleg a golfozni általában klubkeretek között szoktak, így egy golfot népszerűsítő honlap a golf clubokat is reklámozza.

"Göd, Pólus Palace Golf Club

Természetes, hogy az én klubommal kezdem a sort." - Golfklub

A Pólus családdal való kapcsolat, amely azt hiszem magyarázatra szorul egy Jobbikos vezető és családja esetében, nem került megválaszolásra. Nem került megválaszolásra az a kérdés sem, hogy vajon a Pólus családdal való ismerettség, hogyan függ össze a Simor János által vallott gondolatokkal.
Pólus Péter a Magyar Nemzet szerint MSZP-közeli vállalkozó.

Aki árulónak tartja Pozsgayt és Szűröst, az a mai magyar demokráciának alapjait kérdőjelezi meg. Nagyon sajnálom, hogy ilyen hangnemet használ egy értelmes ember. Egy dologban lehet, hogy Önnek igazat tudok adni, lehet, hogy nem is kell visszasírni azt a rendszert, hiszen abban élünk, itt van közöttünk... Ám szavai jogosan adnak okot az aggodalomra.

Ön nem cáfolta meg, hogy az az írás, amely alapján összefüggéseket véltem felfedezni az Ön múltja és a golfos honlapon történt kirohanása között nem a véletlen műve. (http://tmt.omikk.bme.hu/show_ajanlas.html?issue_id=315) Ahogy felsorolta iskoláit, beleillik abba a képbe, amely írásom gondolatmenetéül szolgált. Kik taníthattak főiskolán azokban az időkben? Vagy pedig Önnek háttértevékenység céljából létrehoztak egy fiktív állást? (Sok esetben jellemző volt az akkori időkre)

Írásának egy pozítiv eleme maradt, hogy megismerhettem Simor János gondolatait.
A hazádnak rendületlenül...

postaimre
jan. 07./14:07
Ezt a levelet most kaptam mailben! Kérdés csak az, hogy ki rágalmazott és kit? Talány, de majd a rendőrség utána ered. Ahelyett, hogy cáfolná a szerző írását az érintett, pedig ez nekem is jobban tetszene, miközben én semmi rágalmazót az írásban nem vélek felfedezni, hanem szabad vélemény-nyilvánítást és gondolati kapcsolatokat. Kedves feljelentő, ez a kommunista módszer már elavult. Tessék írni, mint az anyuka és értelmesen beszélni, bizonyítani! teret adok neki, mert nagyon nem szeretném, ha nem a valóság tárulna elénk bárkinek a vétsége következtében.

"Tisztelt Fórumozók!

A tegnapi napon a Btk. 179.§-ba ütköző rágalmazás vétségének, nagy nyilvánosság előtt elkövetett minősített esete miatt feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen a Dunakeszi Rendőrkapitányságon.

A büntetőeljárás lefolytatása után az eljárás során felderített elkövetővel szemben a Ptk. 78.§-ba ütköző jó hírnév megsértése miatt, polgári peres eljárást fogok kezdeményezni.

Üdvözlettel:
Varga Zoltán Péter"


Marcipán
jan. 10./05:35
Tisztelt Posta Imre!
Rágalom az értelmező szótár szerint: becsületsértő, hazug állítás. Rágalmaz: alaptalanul vádol valakit. (Akadémiai Kiadó, 1992.)
Nem a rágalmazottnak kellene bizonyítani, hanem a rágalmazónak (akkor beszélhetnénk esetleg szabad vélemény-nyilvánításról).
Mintha nem a megfelelő irányban ülnének a lovon...

postaimre
jan. 10./07:26
Marcipán, az a ló döglött, amire utalt. A szabad vélemény pedig lehetőséget az eltérő tudású, kultúrájú, információval rendelkező emberek ismeret-anyagának, felfogásának, tévedéseinek korrigálására, egyeztetésére. Hagyjuk a jelenlegi jogalkalmazást, mert itt minden a feje tetejére van állítva. Nem csodálom, ha nem érti, mert odáig jutottunk, hogy nem is értheti, ha nincs saját tapasztalata ebben a kérdésben. Én nem találok semmilyen becsületsértőt a levélben, s ha az említett személy ennyire érzékeny, akkor nem sok keresnivalója van a palettán. Szokjon hozzá a kínos kérdésekhez, még akkor is, ha azokat ő alaptalannak tartja. A jelenleg nemzeti oldalnak nevezett társaságban a belépő az erős gyanakvás (mert erre van jogos ok), és elhiheti, ebben az esetben éppen az említetteknek kell igazolni, hogy tiszta. Érti? Nem? Látja, ez nem jogi kérdés, hanem morális szükséglet. Vitázni, érvelni is meg kell tudnunk tanulni.

piskota
jan. 10./07:44
Kedves ps.

Szűrös meg Pozsgay meg demokrácia!? Tényleg a papír kibír mindent..., nagyon elején tarthatsz...


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz