Pintér rendőrrel vitetné iskolába a renitenseket

Túl sokat mosolyog. Az eredeti nem volt ennyire boldog. Kicsit még igazítsatok a fazonján és a mondókáján is!

A belügyminiszter szerint felderítés és a szigorú büntetés együtt hatásos.
Kötelezővé akarja tenni a belügyminiszter azt, hogy aki nem megy be az iskolába, azt akár a rendőr is bevihesse az intézménybe – nyilatkozta az ATV-ben Pintér Sándor. Hozzátette: ez lesz a következő lépés, hiszen egy kistelepülésen például a helyi rendőrök tudják egy adott fiatalról, hogy ki iskolakorú és iskolában lenne a helye. Pintér Sándor elmondta, hogy 70 olyan település van Borsod-Abaúj Zemplén megyében, ahol az elmúlt 60 napban egyetlen egy szabálysértést sem követtek el. A belügyminiszter szerint érezhetően javult a közbiztonság, azokon a kislélekszámú településeken is ahol a legnagyobb probléma volt.


A belügyminiszter kifejtette: ezeken a helyeken váltakozó létszámban jelennek meg a rendőrök – így a lehetséges elkövetők félelemben élnek –, ezzel megakadályozva a lehetséges bűncselekményeket. Hangsúlyozta: az a módszer is hatékony, hogy bevonták a települések védelmébe a halőröket, mezőőröket, vadőröket, és természetesen a polgárőröket.

Pintér Sándor szerint a legnagyobb visszatartó erő maga a felderítés, de szükség van a szigorú büntetésekre is. Amíg ül valaki, addig biztos nem fog például lopni, továbbá nevelő hatással van rá a börtön. A belügyminiszter megjegyezte, hogy fiatalkorúak esetében az elzárást nem lehet pénzbírsággal kiváltani, ezzel is szeretnék csökkenteni a társadalmi rétegek közötti különbségeket.

Forrás: - Link -

Kategória   Hírek
Régebbi hírek
Újabb hírek


postaimre - 2010, július 30. péntek-10:57'33" Nyomtatóbarát változat
Hozzászólás: 8